用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 申請2009-2010年的幼稚園K1家長請入
go

申請2009-2010年的幼稚園K1家長請入 [複製鏈接]

我女女今年要報09-10年k1了,搵咗好多間學校, 想問吓你哋大約會搵几多間學校去報呢?
   0    0    0    0

原帖由 edithl1117 於 08-9-6 09:29 發表
我女女今年要報09-10年k1了,搵咗好多間學校, 想問吓你哋大約會搵几多間學校去報呢?

我心目中會報6間,4間係好熱門嗰d,預咗佢唔得。2間就普通d,可以墊吓底。

不過我都有原則架,就係校舍一定要大,空間夠充足。

原帖由 edithl1117 於 08-9-6 09:29 發表

我計劃大約報八間, 唔知會唔會太多呢? 有兩間好難考, 當攞D經驗咋. 另因我家住葵涌, 囡囡依家就由工人湊, 但我想讀K1時交給住九龍城既家姐湊, 所以九龍塘會選五至六間, 但我老公又想工人湊, 方便囡囡放學後可以有人帶出帶入上興趣班, 故葵涌區會選兩間, 但到現在我都未決定用唔用工人, 你地有無D意見可以比我參考吓?

我選十間....好像太多了...>"<

(不過會先報名,萬一面試時間撞期,只好揀重要的去考...)

me too
我可能會報好幾間...
可不可以請吓報那幾間呀? 參考吓

我唸住同阿仔搵5間
不過我預左佢唔得,因為佢未識講野......
睇下到時點先算...in左先算....
如果5間都唔收佢,我就真係頭痕
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原帖由 lro14sheung 於 08-9-8 18:20 發表
me too
我可能會報好幾間...
可不可以請吓報那幾間呀? 參考吓

我住南區,但係就諗住俾個囝出中西區讀,心目中會報:
1.聖公會
2.禮賢會
3.救恩
4.維記(寶翠園)
5.蘇浙(雖然遠d喺北角,但係就貪佢係普通話)
6.靈糧堂(銅鑼灣)

唔好意思, 想問如果是10年先讀K1, 要今年去申請嗎?, 因我以為是出年先去申請, 請指教.

我囝囝是10年要讀K1, 請各位MAMI指教.

唔駛早一年...
你出年先申請,出年9月至10月就要去留意d學校幾時開始接受報名
如果n1既就先要依家搵

原帖由 DL00 於 08-9-9 08:07 PM 發表
唔好意思, 想問如果是10年先讀K1, 要今年去申請嗎?, 因我以為是出年先去申請, 請指教.

我囝囝是10年要讀K1, 請各位MAMI指教.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

thank you

原帖由 hiuhiues 於 08-9-9 20:26 發表
唔駛早一年...
你出年先申請,出年9月至10月就要去留意d學校幾時開始接受報名
如果n1既就先要依家搵

我諗住報12間, 會唔會太多呢...hehe
hong kong side, kowloon side都有

原帖由 stephanielum 於 08-9-8 14:57 發表
我計劃大約報八間, 唔知會唔會太多呢? 有兩間好難考, 當攞D經驗咋. 另因我家住葵涌, 囡囡依家就由工人湊, 但我想讀K1時交給住九龍城既家姐湊, 所以九龍塘會選五至六間, 但我老公又想工人湊, 方便囡囡放學後可以有 ...

我都係住葵涌呢邊的..
請問你會報邊幾間呢?
我想作個參考,thanks!

醒目開學勳章

各位想請教一下 , 我的囝囝是07年1月出世 , 想請問應該是09入k1 , 還是10入k1呢?謝謝!

我都是住葵涌,我準備幫亞女報東華三院王胡xx,你報葵涌邊間?你知唔知這間ok嗎?

原帖由 stephanielum 於 08-9-8 14:57 發表

我計劃大約報八間, 唔知會唔會太多呢? 有兩間好難考, 當攞D經驗咋. 另因我家住葵涌, 囡囡依家就由工人湊, 但我想讀K1時交給住九龍城既家姐湊, 所以九龍塘會選五至六間, 但我老公又想工人湊, 方便囡囡放學後可以有 ...

Should be apply K1 in year 2009 and start K1 in 2010.

原帖由 Monkichi1001 於 08-9-11 00:21 發表
各位想請教一下 , 我的囝囝是07年1月出世 , 想請問應該是09入k1 , 還是10入k1呢?謝謝!
‹ 上一主題|下一主題