用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 有冇住屯門區媽咪呀???
go

有冇住屯門區媽咪呀??? [複製鏈接]

如題!
   0    0    0    0
其實係一家四口子

我是住Tuen Mun區的....但我囡囡報左09年 P1, 希望收啦!!

dlh525

原帖由 dlh525 於 08-9-9 17:54 發表
我是住Tuen Mun區的....但我囡囡報左09年 P1, 希望收啦!!

預祝成功先.
其實係一家四口子

我都係住屯門又報咗 09/10 P1,如果收咗你小朋友,你會點送佢返學?

原帖由 arcily 於 08-9-10 20:23 發表
我都係住屯門又報咗 09/10 P1,如果收咗你小朋友,你會點送佢返學?

林緊....

有校車接送, 亦可以搭西鐵.
我就是坐西鐵帯個女返學, 而放學比佢坐校巴.

原帖由 emily0911 於 08-9-11 12:37 發表

emily0911 >> Pls check pm.
其實係一家四口子

原帖由 emily0911 於 08-9-11 12:37 發表

Hi emily0911,

請問你住Tuen Mun邊區?  放學坐校巴會幾耐?  大約幾點番到屋企?  是否可以告知單程收費幾多?

Thanks
dlh525

一家三口:

我沒有收到你既pm.

原帖由 一家三口 於 08-9-11 12:57 發表

emily0911 >> Pls check pm.

Hi dlh525,

如果係市中心落車會快d, ard 45mins, 而我個小朋友係碼頭落就ard 1hr.

單程車費係950左右, 唔記得個實數, hehe!

你小朋友出年會讀smcesps? 咁快已經知道result?

原帖由 dlh525 於 08-9-12 00:13 發表

Hi emily0911,

請問你住Tuen Mun邊區?  放學坐校巴會幾耐?  大約幾點番到屋企?  是否可以告知單程收費幾多?

Thanks
dlh525

原帖由 emily0911 於 08-9-12 14:55 發表
Hi dlh525,

如果係市中心落車會快d, ard 45mins, 而我個小朋友係碼頭落就ard 1hr.

你小朋友出年會讀smcesps? 咁快已經知道result?

...

已經 re-send, please check!
其實係一家四口子

我已經reply左啦

原帖由 一家三口 於 08-9-12 14:58 發表

已經 re-send, please check!

原帖由 emily0911 於 08-9-12 14:55 發表
Hi dlh525,

...

未知..仲等緊消息. 不過, 見到你地講起所以想了解下先.

好開心~
今日學校收咗我個女,一天都光哂,唔使再撲來撲去~
我都係住碼頭區,如果單程都要$950,好貴喎!
咁我送佢返學,然後放學叫工人出去接回家~

原帖由 arcily 於 08-9-13 13:08 發表
好開心~
今日學校收咗我個女,一天都光哂,唔使再撲來撲去~
我都係住碼頭區,如果單程都要$950,好貴喎!
咁我送佢返學,然後放學叫工人出去接回家~

恭喜哂!
請問你是幾號in架?  今日是否有去2nd in定學校今日已通知你ok.  叫你幾多號前交留位呀??

thanks

我係4號 1st interview, 12號收到學校電話13號上午見主任,見完便收左,20號前要confirm讀唔讀~

I want to ask about the 2nd interview, does it mean the school accepted the kid, or need to attend the other interview or question from the parents.

2nd interview 係個主任同父母傾傾有關小朋友,及講解學校既課程,但我估係1st interview 覺得個小朋友都ok, 想收佢之前,睇睇父母既感覺是否良好,無乜特別問題既話就會同你講想收你個小朋友~ <一家三口要出席的~>

想問有無屯門區媽咪自己送小朋友返學?
除了搭西鐵方便d,有無人係搭巴士係長沙灣地鐵站落行入去,因為好似行好遠,想問下有無其他方法?
通常你地用幾耐時間送到返學?

我囡囡今年k2. 出年我都要幫佢找學校. 想請問一吓各位點解會選SMC. 此校是直資 OR私立. 學費?? 謝謝.

原帖由 arcily 於 08-9-23 13:30 發表
想問有無屯門區媽咪自己送小朋友返學?
除了搭西鐵方便d,有無人係搭巴士係長沙灣地鐵站落行入去,因為好似行好遠,想問下有無其他方法?
通常你地用幾耐時間送到返學? ...
‹ 上一主題|下一主題