用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 五級樂理
go

五級樂理 [複製鏈接]

冬日勳章 醒目開學勳章

請問知否邊度學樂理平D?好貴啊!
如果請姐姐上門個別教,開幾$1堂?
   0    0    0    0

原帖由 yanyan-mummy 於 08-9-27 23:08 發表

其實想學樂理或音樂,不是要揀便宜的,而是揀教得好。而要教師上門會更加貴。
Man :-)

原帖由 yanyan-mummy 於 08-9-27 23:08 發表

我就試過揾個廿多嵗既老師教, 收$300/hr上門教, 但好唔掂, 做完DPassPaper又唔改, 總之佢將所有Concept教晒比個細路就算, 都唔理佢明唔明, 後來揾左個年紀大既老師教,佢就有責任心而且教材充足好多, 不過唔上門,所以要揾個有經驗同埋有責任感既老師, 可以慳番D$$同時間

同意...
我自己以前學過$330一堂
個老師一定幫我改晒d功課同past paper 時不時考我d重要concept make sure 我明, 又打電話催我做功課

我都係收$200一堂, 我都係廿幾歲......
大年紀經驗一定多o的, 但係唔一定大年紀先有責任感的.....

我都會幫學生改哂o的功課同past paper.......(好正常o者.....無改o個o的係佢特別唔正常......)

最平應該係去工聯會學, 你可以check下, 我都有朋友去讀, 然後考到及格~

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 kam825 於 08-9-30 00:22 發表
我都係收$200一堂, 我都係廿幾歲......
大年紀經驗一定多o的, 但係唔一定大年紀先有責任感的.....

我都會幫學生改哂o的功課同past paper.......(好正常o者.....無改o個o的係佢特別唔正常......)

最平應該係去工聯 ...

吾該晒各位!
我會努力繼續搵......
‹ 上一主題|下一主題