用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 一信班家長
樓主: bcdaniel
go

一信班家長 [複製鏈接]

而家阿仔一樣都係噴蚊怕水,但都唔想噴足6年,呢 d 唔多唔少都有 chemical 成份,用蚊貼都唔少$$。 所以托朋友試下 blend 樽防蚊防 '失'防哂的純天然香薰油比阿仔試試,兼且又可以護膚。另外自己又嘗試在 internet 搵天然防蚊產品,暫時只 search 到一間。

呢2日噴花露水幾有效.,$28双妹嘜,用噴樽仔裝起幾好用.頭先永安減價,林文湮花露水$70三支.我買左一pack.2隻牌子都work.

原帖由 Sue^_^ 於 09-5-21 14:08 發表
而家阿仔一樣都係噴蚊怕水,但都唔想噴足6年,呢 d 唔多唔少都有 chemical 成份,用蚊貼都唔少$$。 所以托朋友試下 blend 樽防蚊防 '失'防哂的純天然香薰油比阿仔試試,兼且又可以護膚。另外自己又嘗試在 internet 搵天然防 ...

花露水有時都會用,昨日買了樽 '六神',有媽咪話都 okay, 即管試下啦; 還有 '無比敵' 比阿仔放書包,有野咬就搽,否則隻腳抓到紅哂呀!

'六神'乜黎架?d味0k嗎?我尋日入一田都咬到,攪到不能集中精神shopping.  

原帖由 Sue^_^ 於 09-5-21 17:28 發表
花露水有時都會用,昨日買了樽 '六神',有媽咪話都 okay, 即管試下啦; 還有 '無比敵' 比阿仔放書包,有野咬就搽,否則隻腳抓到紅哂呀!

'六神' 係牌子名,還未開,所以唔知好聞否?
shopping 係咪大豐收呢?!

我上年買了兩支六神 (上海制), 一支是薄荷味, 另一支是冰蓮香型, 我個人覺得前者較好聞.  我也是一個野蚊的人, 有一次我行山只噴了六神, 完全沒有給蚊咬, Very good.

原帖由 Sue^_^ 於 09-5-22 12:37 發表
'六神' 係牌子名,還未開,所以唔知好聞否?
shopping 係咪大豐收呢?!

Shopping其中一樣收獲咪買左3支1pack的林文煙花露水,嘻嘻!下次有机會試下六神...

請問有無媽咪知道小一 last day 會在 3July or 8 July?

Thanks!!

Exam 殺到,大家努力啊!

校歴表上寫7/8結業禮,7∕13暑期開始.7∕9,7∕10看來要返學.

原帖由 Sue^_^ 於 09-6-5 09:08 發表
請問有無媽咪知道小一 last day 會在 3July or 8 July?

Thanks!!

Exam 殺到,大家努力啊!

10/7 唔使返架喇, 因為係小一家長日

二信班

我諗我地要改招牌升左級做二信班topic. hehe!

二信班

嘩...... 我們二信班靜左好耐都無聲氣既?

妳們好嘛?

Test 成績如何呀?阿仔 maths 真係估唔到咁差,返來做 correction 又識喎,激 c 呀!

有無媽咪知道除左金綸外,還有其他地方買冬季 PE uniform 嗎? 想買褲,要多少 $$?

Thanks!

一年級課本

幾位媽咪,我女今年入到培基了,但之前幼稚園英文簡單,我想各位家長購買一年級課本,同我女補下,我的Email[email protected],盼複我,謝謝!

‹ 上一主題|下一主題