用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維記突然話有位比我(下午班),去唔去??
go

維記突然話有位比我(下午班),去唔去?? [複製鏈接]

維記突然打電話比我話有一個N1下午班既位.. 但問題是:
1/我已經報左另一間N1,唔去直接損失HK$7000.
2/我想比囡囡讀普英班,但佢地OFFER我廣東話班.
3/讀下午班,好多其他興趣班參加唔到.
4/如果我宜家REJECT佢地,會唔會入BLACK LIST???????
5/入左學再轉班,機率高唔高????

好煩啊..............
   0    0    0    0
親子王國以外之連結已被刪除

我都係本周一收倒電話, 而且宜家仲返 N1 添 (都用咗八千幾蚊喇), 將會返埋 e 個月, 下月初轉去北角果間, 佢地話直升 K1 唔使煩所以我地接受 e 個 offer, 好個下月要重申考過入 K1, 而且佢地 D 英文(native english)幾出名, 都係返 PM 所以都要個女重身適應.

1/您自己衝量得失, 因為我個女又唔係 smart 個人, N1屬於細女 (8月出世), 所以我怕 miss 咗 e 個機會 K1 搵唔度更好學校.

2/您可以問下佢地會唔會出年 K1 可以轉英普班.

3/都唔一定, 有 d 興趣班平日都有上午, 不過佢地就瞓唔倒, 所以我暫時 N1 都唔報興趣班除咗 SAT/SUN 返 ENG PLAYGROUP, 我諗 K1 時應該優先轉返上午班.

4/我覺得絶對有影響, 佢地有 RECORD 麻.

您自己諗下啦 !

原帖由 小仙女Mummy 於 08-10-9 13:32 發表
維記突然打電話比我話有一個N1下午班既位.. 但問題是:
1/我已經報左另一間N1,唔去直接損失HK$7000.
2/我想比囡囡讀普英班,但佢地OFFER我廣東話班.
3/讀下午班,好多其他興趣班參加唔到.
4/如果我宜家REJECT佢地,會唔 ...

THANKS.. 請問你囡囡都是廣東話班嗎?

原帖由 ssuzne 於 08-10-9 13:56 發表
我都係本周一收倒電話, 而且宜家仲返 N1 添 (都用咗八千幾蚊喇), 將會返埋 e 個月, 下月初轉去北角果間, 佢地話直升 K1 唔使煩所以我地接受 e 個 offer, 好個下月要重申考過入 K1, 而且佢地 D 英文(native english) ...

Yes, 同我地報名時要求一樣, 您係咪都係北角果間收您囡囡呀 ?

原帖由 小仙女Mummy 於 08-10-9 14:18 發表
THANKS.. 請問你囡囡都是廣東話班嗎?

琳妹.......上學去

aiya ... 比蔥哥發現咗添

原帖由 fc1668 於 08-10-9 23:24 發表
琳妹.......上學去

小仙女Mummy & che, pls check PM

醒目開學勳章 王國長老

read this before you make your decision:
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1605451&extra=page%3D12
係講維記k2學生, interview維記小一後情況

THANKS for u all sharing, we decided to go to Victoria..

北角海峰園校舍, 广/英班. 因為佢最FIT我地既要求..如果去之前果間幼兒園,我自己要比好大心機幫佢補中文, 最重要既我自己教未必WORK..

無論如何, 入左先轉,比起我今年再申請忙多一次又唔一定錄取強.. 而且本來我都打算K1入唔到維記,我就比囡囡上午返英文幼兒園,下午報蘇浙學中文,但今年佢地開放學劵,又難左...維記中英HALF HALF就最合適,其它時間可以參加興趣班.

SSUZNE, 我沒收到你既PM,請再SEND多一次. THX

CHE, 請介紹上午時段既興趣班.. 多謝.

我囡囡宜家返緊一個BALLET班, 一個MUSIC班..全部都是PN既.....

原帖由 che 於 08-10-9 23:22 發表
ssuze is right.

1. money should not be a consideration.  should select the one you like most.

2. there are some interest groups held in the morning.  my kid also attends some in am

3. Blacklist - m ...

My baby also received a PM offer from Victoria (Habour Height) suddenly on 6/10/08 too.  But I have delcined the offer after a 'big struggle".  

原帖由 小仙女Mummy 於 08-10-10 15:46 發表
THANKS for u all sharing, we decided to go to Victoria..

北角海峰園校舍, 广/英班. 因為佢最FIT我地既要求..如果去之前果間幼兒園,我自己要比好大心機幫佢補中文, 最重要既我自己教未必WORK..

無論如何, 入 ...
‹ 上一主題|下一主題