用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

升小學情況 [複製鏈接]

我想問讀聖心幼稚園升小學情況, 剛剛交了入學表.
   0    0    0    0

請問你有乜問題?我可以幫到你嗎?你可以寫出嚟!

feifeiihmk,

我有兩個小朋友, 一個已經讀k1, 一個明年讀, 我想轉間程度較深唔想小追得辛苦.

大仔 怕羞,文靜一些
細仔 好動有小聰明, 你覺得聖心幼稚園適合嗎?

原帖由 NokYeung 於 08-11-5 13:59 發表
feifeiihmk,

我有兩個小朋友, 一個已經讀k1, 一個明年讀, 我想轉間程度較深唔想小追得辛苦.

大仔 怕羞,文靜一些
細仔 好動有小聰明, 你覺得聖心幼稚園適合嗎? ...

其實呢間幼稚園同一般的唔同!
有時就傳統,有時就好多活動搞!
其實好up to your child!

你又知唔知派什麼小學呀!
你有無上課時間表, 因為我想知道中文, 英文比例

原帖由 feifeiihmk 於 08-11-6 22:29 發表

其實呢間幼稚園同一般的唔同!
有時就傳統,有時就好多活動搞!
其實好up to your child!

原帖由 NokYeung 於 08-11-7 13:50 發表
你又知唔知派什麼小學呀!
你有無上課時間表, 因為我想知道中文, 英文比例
sorry!我已經冇教啦!以我所知英文堂是每日都有,包括phonics,playtimes,而每星期仲有一堂oral添!中文就簡單啦,我們日都有架,母語嚟喎?!

回覆 # 的文章

想請問聖小是否要交學費? 另外,就讀該幼稚園升小學的機會有幾多呀?

原帖由 TY10 於 08-11-27 21:39 發表
想請問聖小是否要交學費? 另外,就讀該幼稚園升小學的機會有幾多呀?

IMHS, no need to pay tuition.  On the third round, they only take applications from kids from IMHK.  
And chances is bigger if your first choice is them.

小朋友是讀聖幼, 如果有20分, 請問入聖小的機會大嗎? 因為本身不是同校網, 最後一輛大抽獎不能填寫‧

另請問有沒有人知道今年派位情況如何?

原帖由 myhoneys 於 08-11-30 12:57 發表

IMHS, no need to pay tuition.  On the third round, they only take applications from kids from IMHK.  
And chances is bigger if your first choice is them.
‹ 上一主題|下一主題