用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 協下怪現象,有冇人回應呀
go

協下怪現象,有冇人回應呀 [複製鏈接]

好奇怪,協下唔係無人講,亦唔係無人讀,選校期時都有人問,亦有人心儀,但奇怪總係開學無耐d topic靜晒,呢兩年都係咁。我響度諗,係唔係忙到回應唔到呢﹖定係開左學,發現校方有狗仔隊﹖定係一入協和就後悔,唔想再回應呢。

自行收生,我最後都幫小朋友報左協下,所以好關心呢間學校既野,但無人回應令我好擔心我所揀係咪正確,點解個個入左去就收晒聲。我真係好想有人回應下,如果間學校真係大不如前,我都仲黎得切轉呀。

如果唔方便公開回應,又或者轉左秘密基地,可否pm。

點先可以令個topic起死回生呢﹖
   0    0    0    0

我個女讀協下,出年細佬讀小一,我都報咗協下。協下每年三次評估、三次考試,功課都唔少,都幾辛苦,而且協下活動都好多,如果入嚟讀,家長最好有心理預備,唔好交曬俾學校,自己都要理下呀!

你個女讀得開唔開心呀﹖你覺得間學校有咩優劣呢﹖多謝你肯解答,我真係好想知多d有關此校。

我個女讀得幾開心,但功課都算幾多,協下有很多課外活動,我個女一星期有三個早上參加活動(自願參加),在晚飯後即刻做功課,有時要做到很夜才可睡覺,這是讀下午校要面對的難題。至於課程方面,比起私小淺,但以津校而言尚算可以,最緊要睇小朋友自己,如果成績好,都可以派到幾好的中學。
另外,我覺得協下的小朋友都幾乖同埋純品,我都好重視這方面!
希望以上分享對您有用。

有用........好有用...
多謝你 小朋友讀得開心,校風純樸係我最關心既。

醒目開學勳章

我都幫大女報左協下,星期一就知!!我都覺得唔多人講協下~~~依家知道學校既野,所以都放心好多喇.....
[
‹ 上一主題|下一主題