用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有冇人自己印Flash card呀??
go

有冇人自己印Flash card呀?? [複製鏈接]

有冇人自己印Flash card呀??用普通A4嚟印???
我想買埋部過膠機, 唔知幾錢?? 係大陸書城買會唔會平d? 有冇好介紹??
   0    0    0    0

http://flashcard.sinababy.com/

大家睇吓依個web幫唔幫到手...

but我自己就係去書局度買A4 size既咭紙及用依個web提供既詞彙响屋企用laser printer印,then用cutter慢慢cut到靚一靚....就個人經驗黎講唔使print圖畫嫁...小朋友只需認字就足夠嫁啦....

唔好過膠呀,我囡囡試過比d尖角拮親呀...

自製好d...可以跟住學校d課程黎print,自己想print咩野字都得...你可以print d 日用品同傢具既名出黎加"保貼",再同小朋友輪住去貼落嗰d物件度...ok好玩嫁..

我同我囡囡玩FLASH CARD, 同埋貼個名落物件度,佢都唔多興趣

原帖由 choimum 於 08-11-6 13:09 發表
http://flashcard.sinababy.com/

大家睇吓依個web幫唔幫到手...

but我自己就係去書局度買A4 size既咭紙及用依個web提供既詞彙响屋企用laser printer印,then用cutter慢慢cut到靚一靚....就個人經驗黎講唔使print圖 ...
親子王國以外之連結已被刪除

我用180g既紙, 硬0的

我用230g既 card紙, 硬0的
if interest, pls pm, thx!
‹ 上一主題|下一主題