用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日聖三一堂曾肇添幼稚園交表勁多人
go

今日聖三一堂曾肇添幼稚園交表勁多人 [複製鏈接]

今日諗住叫我c6去交表,佢八點幾去到前面已經有百幾二百人等緊,排到十點都未輪到,佢仲要趕住番工,最後叫左我99落黎,排到差唔多十二點先走得,駛唔駛咁誇張呀!
   0    0    0    0

今朝我c6八點鐘到去到都排到成9:30先走呀

我就比你地好彩d,
因為我都諗過,除非我係好早排隊,
否則都係要下午班....
我見早上落咁大雨,我下午先去.....
當時.....一個人都冇,
我個小朋友仲在禮堂看著哥哥姐姐做運動,
佢見到好開心呀!
我仲同幫我登記果個工人傾左一陣計,
十分順利.

因我想我女讀上午班, 所以7:00就去排隊喇~
我諗我都夠早喇, 嘩...去到都有成十幾個係我前面~
其實, 如果讀下午班都okey, 咁就下午先去交表都冇問題~

my husband arrived at 7:50am this morning but still waiting until 9:30am around lor...so long queue he said la..but he said no raining lor...
so may I know how many quota for morning class gar??anyone know how many applications they received for morning class??

我地真係超好彩,係最後一個收既上午班.我諗大概二百幾三百人收左上午班!

how many quota of the am class as u said received 2xx-3xx applications for AM class??

原帖由 Piglet小豬 於 08-11-4 09:33 發表
我地真係超好彩,係最後一個收既上午班.我諗大概二百幾三百人收左上午班!

原帖由 coylo 於 08-11-4 13:39 發表
how many quota of the am class as u said received 2xx-3xx applications for AM class??

上午只有兩班, 而每班有30個小朋友, 一共只有60個位.
上午班申請表都去到2-3百號呀, 嘩...差唔多5個小朋友先有一個成功, 咁誇張, 真係估唔到~

上午班只收60人,我諗會係二百幾三百人中再挑選!

嘩, 咁多人, 我仲以為可以郵寄, 等我只係DL 左張form 都仲未填, 但咁睇黎我都唔使填

原帖由 Piglet小豬 於 08-11-4 14:41 發表
上午班只收60人,我諗會係二百幾三百人中再挑選!

Piglet 小豬,

你張interview 紙上號碼係幾號呢?
同埋你15/11幾點interview 呀?

我見我張form個no120,我諗都係上午in120人,再揀60人讀上午班,我係11月15日上午11點interview!唔知到時會唔會見到你呢??(ps唔好意思個日我無去到架,原來我c6話計埋後面個d先有二百幾三百人,報錯料添^o^")

yeap ah..I have called the school last day then they said only 120 quota for am class then choose 60 students lor
u're right

原帖由 Piglet小豬 於 08-11-5 00:19 發表
我見我張form個no120,我諗都係上午in120人,再揀60人讀上午班,我係11月15日上午11點interview!唔知到時會唔會見到你呢??(ps唔好意思個日我無去到架,原來我c6話計埋後面個d先有二百幾三百人,報錯料添^o^") ...

哦~~ 2分1機會都好d ~
我no. 14號呀, 11月15日上午9點就interview!
希望我地個個都可以謮到上午班喇~

其實你地仲有冇報多幾間幼稚園呀~
我另外心儀果間係九龍靈糧堂, 你地有冇報呀?

醒目開學勳章

Hi

請問可唔可以講下點解你地會選呢間幼稚園呢??

many thanks!:

海晴媽媽,除左報呢間之外我都有報創價同培正,但我知道聖三一呢間幼稚園會係22號通知結果,如果萬一咁好彩收左我囡囡的話都會交定留位費,因為聽好多媽咪講06年既出生率比05年的還要高,所以今年出名既幼稚園都會競爭好大架!見多一兩間就可以有多d選擇!大家都要努力呀!

原帖由 Piglet小豬 於 08-11-5 11:39 發表
海晴媽媽,除左報呢間之外我都有報創價同培正,但我知道聖三一呢間幼稚園會係22號通知結果,如果萬一咁好彩收左我囡囡的話都會交定留位費,因為聽好多媽咪講06年既出生率比05年的還要高,所以今年出名既幼稚園都會競爭好 ...

Piglet小豬,

我海晴就考唔到培正喇, 因為佢地只收大仔.
喂喂, 培正都幾難考BOR, 你知道嗎? INTERVIEW 時只係小朋友入去IN, 冇家長陪同o家, 所以考d咩都冇人知~

希望你囡囡果兩間都成功喇~

海晴媽咪,我都知培正好難入,但都想比囡囡試下!唔見,機會就等如零,如果試過唔收都叫做問心無愧!我都祝你囡囡考到一間你喜歡的幼稚園!

其實係因為大部人都想返a.m. 班,而a.m. 班又係先到先得,  所以想報聖三一的人都走去排隊. 不過佢地又真係做得幾慢, 我10:30 攪掂, 係七十二號, 即1.5 小時先攪左7x 個申請.
不過呢位人兄又唔使咁激動, 咁人地真係想報, 同埋真係覺得好多人嘛.
仲有, 人地點叫自己老公,都有自由, 同埋大家明白已可, 何必咁執著? 同埋唔好把人介定為有學識就可做朋友, 冇學識就唔可以做朋友. 要愛人如己.

原帖由 hongchung 於 08-11-6 00:45 發表
現今社會和對顧客服務,如同政府劉德華廣告,咁樣的服務唔得喇,人多排隊只是反映該校工作效率差,不懂安排和工作慢,不是人多好威水做唔切。作為家長唔好咁笨呀,以為排隊就是人多報名,那只是反映該學校根本唔懂服務安排而已。排 ...
‹ 上一主題|下一主題