用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人考左 "根德園"但老師冇叫唱歌? ...
go

有無人考左 "根德園"但老師冇叫唱歌? [複製鏈接]

點解個個考左 "根德園"都要唱歌仔但老師就冇要我囡囡唱? 唔知是否in得太差所以老覺得唔好浪費時間比我地唱歌? 還是in 得太好連歌都唔駛唱? 有冇人知?
其實唱歌是我囡囡最最....強項, 今日竟然冇機會比佢表演, 真有些失望.
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

deleted deleted

就係唔係好好先驚. 乜妳唔係座小朋友旁邊同佢一齊考咩? 點解會唔清楚? 因為老師先問囡囡問題, 之後問我問題的.

原帖由 littlejojo 於 08-11-8 23:45 發表
咁你個女今日表現係咪好好 ? 我都唔覺我個仔有唱歌 , 事關我答完 d Miss 問題 , 亞仔都差不多答完 , 所以我都唔太清楚我個仔識唔識答 !

回覆 # 的文章

deleted deleted

好似都問左咩名& 幾歲. 不過最失望係冇機會比我地大展歌喉.

原帖由 littlejojo 於 08-11-8 23:59 發表
o下... 點解會咁既 , 我同亞仔係同一時間比 d miss 問問題 , 所以我唔係太清楚佢問亞仔 d 咩問題
咁你地in完交form時 , 出面個miss有無再問你個女問題 ? ...

唔會唔使唱歌, 因為係人都知唱歌係根德園最重要的一part, 可能因為我係第一個in啦, 遇到個miss同我囡玩又好鬼nice, 我囡比佢逗下逗下就答少少, 我又忍唔住去引導下佢, 老師問我問題後佢mark野, 我就裝下阿囡配對啱唔啱, 話要唱歌時, 我就話:好丫, 我地一齊唱首歌太陽伯伯...123(我拍手)跟住我囡就自己唱最後仲做手勢(哈哈笑)

原帖由 車莉 於 08-11-8 23:36 發表
點解個個考左 "根德園"都要唱歌仔但老師就冇要我囡囡唱? 唔知是否in得太差所以老覺得唔好浪費時間比我地唱歌? 還是in 得太好連歌都唔駛唱? 有冇人知?
其實唱歌是我囡囡最最....強項, 今日竟然冇機會比佢表演, 真有些 ...

原帖由 車莉 於 08-11-8 23:36 發表
其實唱歌是我囡囡最最....強項, 今日竟然冇機會比佢表演, 真有些 ...

唔係喎, 我的女兒在中段巳經叫她唱首歌給她聽, 之後再繼續問她嘢

原帖由 carol716 於 08-11-9 00:43 發表
唔會唔使唱歌, 因為係人都知唱歌係根德園最重要的一part, 可能因為我係第一個in啦, 遇到個miss同我囡玩又好鬼nice, 我囡比佢逗下逗下就答少少, 我又忍唔住去引導下佢, 老師問我問題後佢mark野, 我就裝下阿囡配對啱唔 ...

妳點知唱歌是最重要的一part呢? 如果我個囡唱得大聲又做埋手勢咁係咪好大機會呢?

我同你一樣 吾覺小朋友有唱歌添
之前睇大家都話實要唱
結果今日in果陣
我俾老師問問題
個仔做乜都吾係好知
之後問番佢
佢又話有唱有冇唱咁
完全吾知佢做成點阿

不過最後交form 個主任有問我地好多野
乜名, 幾歲, 鍾吾鍾意呢度咁
唯有wait for result啦

我個囝in 時都有唱, 老師比幅有生日蛋糕既圖佢..跟住就叫佢唱生日歌...點知我個囝唱..."good morning , good morning..."  , 跟住個老師帶佢唱 "happy birhtday to you.." 好彩我個囝都有跟唱

My daughter didn't sing a song today eventhough the teacher ask her to sing a song together with me, I wonder why they quite insist the children to sing a song during the interview?

我有個疑問,昨晚看到有些bk sister說有考顏色、配對,但我今早只是考她砌膠積木和問些問題,好似好簡單和兒戲咁,是否學校已把小朋友的年齡分了大小來in?我個女是067月中出世的,她119日早上面試。有冇其他的bk sister可提供資料?

My daughter was born in July 06.  Her questions are exactly the same as your daughter's.

原帖由 maryhar 於 08-11-9 14:12 發表
我有個疑問,昨晚看到有些bk sister說有考顏色、配對,但我今早只是考她砌膠積木和問些問題,好似好簡單和兒戲咁,是否學校已把小朋友的年齡分了大小來in?我個女是06年7月中出世的,她11月9日早上面試。有冇其他的bk sister可提 ...

我個囡係2006年8月出世, 我都係9點in ,
唔知有無關係呢

原帖由 maryhar 於 08-11-9 14:12 發表
我有個疑問,昨晚看到有些bk sister說有考顏色、配對,但我今早只是考她砌膠積木和問些問題,好似好簡單和兒戲咁,是否學校已把小朋友的年齡分了大小來in?我個女是06年7月中出世的,她11月9日早上面試。有冇其他的bk sister可提 ...

My girl born in Dec, 06 so she is a small girl. The techer ask her questions e.g. what is your name, how old are you, where is mummy. Then I was asking questions but I guess she had done it well. She sang the whole song and the techer said she is excellent.

In addition that I am a full time mum and I spoken in English to my girl. Therefore, my girl asked all the answer in english. I hope they can accept her.

My daughter done very well in answering questions and picture telling at KV interview today.  However, she was reluntant to sing a song at the end.  I think the teacher likes her, but not singing the song may affect the result though....

我個仔好似都晤使唱歌,二位miss系一齊in我個仔系最后一part先由其中一位miss問我,我間中望下阿仔,個位ms已經俾左哈哈笑俾阿仔了,去交FM時個MS都冇問我仔其它問題,我個仔系06年10月B

My daughter born in march,08. We have interview today at 9am. The process of interview is very fast. I also don't know how is the performance of my daughter, 'cause the teacher is asking me question. But at the end, they asked my daughter to sing a song.
‹ 上一主題|下一主題