用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 求救-1B英文默書
go

求救-1B英文默書 [複製鏈接]

有沒有1b班家長 ?
有時見到阿女本手冊真係"火", 唔知寫佢d mud ? 今日係手冊寫 20/11 Dict, 沒有寫範圍, 問阿女知唔知道要默哪一課, 她說不知道,究竟阿女你上堂做什麼?  有冇人好心人可告訴我 ?

Thanks !
   0    0    0    0

我女不是1B的,但全級默書的範圍應該一樣.
今個星期已經默了中文,所以你囡囡手冊所寫的Dict,應該是下星期才默,至於幾時默,你望返手冊背後的上課時間表就是了,又或者等老師再寫手冊la.
範圍是P.10,11......ok
原帖由 twchung 於 08-11-19 21:50 發表
有沒有1b班家長 ?
有時見到阿女本手冊真係"火", 唔知寫佢d mud ? 今日係手冊寫 20/11 Dict, 沒有寫範圍, 問阿女知唔知道要默哪一課, 她說不知道,究竟阿女你上堂做什麼?  有冇人好心人可告訴我 ?

Thanks ! ...

lt611
謝謝! 我都估係阿女寫錯,問佢又唔知道,已經唔係第一次寫錯, 又試過寫漏,欠交homework,我都冇氣.

原帖由 lt611 於 08-11-20 12:19 發表
我女不是1B的,但全級默書的範圍應該一樣.
今個星期已經默了中文,所以你囡囡手冊所寫的Dict,應該是下星期才默,至於幾時默,你望返手冊背後的上課時間表就是了,又或者等老師再寫手冊la.
範圍是P.10,11......ok
...

HI! 你阿女19/11英文沒有寫漏,20/11老師才加番dict.P.10-P.12

我女是1B的.Elly Chan.係手冊寫 28/11 Dict默書 pg .10-12. What is your daughter name.你囡囡

TingKaMum, chanyipyip,

Thanks !
我女係Alice.   
琴晚,我睇阿女本手冊都有寫到,  識講俾我聽,但平時想問佢
, 最叻講"唔知道". .
‹ 上一主題|下一主題