用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

幫幫手 [複製鏈接]

本人剛知道KTS收左小囡, 我地住何文田既, 第一輪抽跑馬地聖保祿天主教小學得左

宜家心大心細唸吾搬讀KTS定搬屋讀聖保祿好D

大家俾D KTS資料我參考好吾好, 我想知
1. KTS課外活動使吾使錢?
2. 課外活動有冇校車接送?
3. 學校是私校, 除學費外其他野會吾會成日LURT錢? (因為有D私校成日要捐錢, 書包都要幾舊水, 校章又要幾十蚊, 樣樣都要經學校買)
4. 學生校風如何?
5. 每年測驗考試次數?

吾該晒!
   0    0    0    0

1. KTS課外活動使吾使錢?..........
2. 課外活動有冇校車接送?...........有,但只有部份站
3. 學校是私校, 除學費外其他野會吾會成日LURT錢? (因為有D私校成日要捐錢, 書包都要幾舊水, 校章又要幾十蚊, 樣樣都要經學校買)...........我就吾覺有
4. 學生校風如何?............好純,懂得尊重別人,愛上學
5. 每年測驗考試次數?..........2測2考

4. 學生校風如何?............好純,懂得尊重別人,愛上學

我覺得“愛上學”係最緊要,因為佢哋要讀6年,如果唔鍾意返學都真係好難攪,而且KTS既畢業生對學校好有“情”,呢樣野唔係人人做到!

wasabb

原帖由 oscarmama 於 2008/11/28 11:40 發表
1. KTS課外活動使吾使錢?..........要
2. 課外活動有冇校車接送?...........有,但只有部份站
3. 學校是私校, 除學費外其他野會吾會成日LURT錢? (因為有D私校成日要捐錢, 書包都要幾舊水, 校章又要幾十蚊, 樣樣都要經 ...

學校是私校, 除學費外其他野會吾會成日LURT錢? (因為有D私校成日要捐錢, 書包都要幾舊水, 校章又要幾十蚊, 樣樣都要經學校買)...........

捐錢---有捐錢活動, 例如新年叫小朋友捐利是錢....唔多, 亦唔一定要參加

書包---自己係出面買

校章---買校服已經釘埋, 唔洗另外買...

樣樣都要經學校買---印象中只有校服+社帽係要經學校買....不過冇校章的, 如外套, 灰褲都可以自己係出面買

"1. KTS課外活動使吾使錢?"

補充少少...

唔係全部活動都要錢. 有些由學校老師擔任導師的活動是免費的. 家長可因應個別情況自由選擇參與收費/ 免費活動 !

吾該晒你地既資料
‹ 上一主題|下一主題