用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 覺唔覺好多小朋友都有2-3間幼稚園收左?
go

覺唔覺好多小朋友都有2-3間幼稚園收左? [複製鏈接]

識得好幾位及上bk見到都有好多今年考k1的都有3間以上收左, 其實又說好多名校好難考?有好多小孩都幾間都收, 其實會唔會學校會先收多些, 預左某d學生會放棄offer呢?
死啦, 我個女一間都未知, 因佢只考了2間, 另外仲有2間未考....搞到本來唔擔心都變左擔心
仲尋晚發夢自己不停怪自己唔記得去信去SC度取form...又放了KV飛機...勁內疚...
   0    0    0    0

係啦先頭都好擔心覺得好似d幼稚園好難考,加上我個係細女,所以初初就勁幫佢報,先有寶血,跟住靈糧堂、st clare's、上書房,結果全部都收,但4間都唔係首選,來緊先係主打(維記等緊result),跟住就係聖心同st paul,呢幾間先最擔心.....

victoria's result will be sent out before Dec 5... that means we will receive the letter within this week...

only acceptance letter will be received or they will sent out the results to all applicants?

係啦, 我囝囝都有三間收左. 好多家長都係報左幾間.
原帖由 swkmc 於 08-12-1 10:22 發表
識得好幾位及上bk見到都有好多今年考k1的都有3間以上收左, 其實又說好多名校好難考?有好多小孩都幾間都收, 其實會唔會學校會先收多些, 預左某d學生會放棄offer呢?
死啦, 我個女一間都未知, 因佢只考了2間, 另外仲有2 ...

same as my son, so far 2 kindergartens cfm including St. Johannes, KV and now waiting for SC.

TYmom

Interview 7 accepted 6 and 1 is waiting. Interview so many since I don't know how my kid standard is. Now I have an idea. However, out of this 7, only Kentville and St. Cat are preferrrable. 3 more interviews to go since these schools have direct link for primary and secondary schools. If they accept, will give up Kentville for sure.

我都係,已經幫個囡報了 5 間,4間收咗,主打的都是出年兩間,暫時唯有 4間,挑選一間先交留位費囉。
原帖由 swkmc 於 08-12-1 10:22 發表
死啦, 我個女一間都未知, 因佢只考了2間, 另外仲有2 ...
妳健康快樂,所以我們都快樂!

因為我個果係細女, 我本來都諗住好難考, 初初plan同佢報考6間既, 但係因為早收到通知, 知道頭個3間都得左, 所以而家只會考埋最心儀個間, 就收手!

原帖由 小凱澄 於 08-12-1 20:27 發表
我都係,已經幫個囡報了 5 間,4間收咗,主打的都是出年兩間,暫時唯有 4間,挑選一間先交留位費囉。mouth:" />mouth:" />
‹ 上一主題|下一主題