用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 家住鑽石山, N1 選邊間?
go

家住鑽石山, N1 選邊間? [複製鏈接]

家住鑽石山, N1 選"九龍灣德褔"還是"匯景啟思好"?
德褔近d, BB無o甘辛苦.  但好似匯景啟思d 口啤幾好.  怎樣選擇?
   0    0    0    0

我都是住鑽石山,請問你報邊間Playgroup?

龍蟠苑(張祝珊)是唔錯的。不過要早些遞表!

回覆 # 的文章

french-kitty: 張祝珊 有問過, 要滿20個月才可報名, 且是全日的.  我囝囝現在只有15個月, 所以報了德福同啟思.

choyauma : 我沒報過任何playgroup.  所以我想2歲便讓囝囝讀N1 (半天).

原帖由 anstey_scarlet 於 08-12-2 10:44 發表
家住鑽石山, N1 選"九龍灣德褔"還是"匯景啟思好"?
德褔近d, BB無o甘辛苦.  但好似匯景啟思d 口啤幾好.  怎樣選擇?

如住diamondhill ,可選九龍塘啟思.近過匯景

問題係九龍塘啟思搭地鐵唔方便, 匯景一上D出口就係學校, 勁方便

原帖由 JHsbb 於 08-12-6 14:14 發表
問題係九龍塘啟思搭地鐵唔方便, 匯景一上D出口就係學校, 勁方便

都唔係, 在九龍塘地鐡一出, 大慨行唔駛5分鐘就到!!  咁當然匯景出地鐡仲近!!

是也

因為用新出口,耀中出口,一上去行5mins即到,不過現在先問,好似兩間都收哂人

klt收左我女女

原帖由 bowrisvanessa 於 08-12-7 01:35 發表

都唔係, 在九龍塘地鐡一出, 大慨行唔駛5分鐘就到!!  咁當然匯景出地鐡仲近!!

what N1 you are expecting?

nearby? cheap? half day? english speaking? pray?
if you bab is 15 month, still have the time to look around, but have to make up your mind soon, cause there were not many shcool have N1 and half day.

‹ 上一主題|下一主題