用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 北大朗誦比賽是否值得參加?
樓主: circle123
go

北大朗誦比賽是否值得參加? [複製鏈接]

9月校際朗誦比賽開始報名了,明年1月有個金紫荊朗誦大賽,明年3月普師會又有比賽,大家努力啦,有冇獎都好,我覺得個女上台叻著好多﹗

壹x刊(封面講學童索k果期),內有講e間野揾笨喎!

原帖由 kenchu 於 09-6-22 11:42 發表
值得參加啦..
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

呢間智X (Learning KXX) 好搵笨, 大家千祈唔好報任何"北大"既比賽同course呀 .  我都曾經係受害者之一

原帖由 竹葉青 於 09-6-22 12:59 發表
壹x刊(封面講學童索k果期),內有講e間野揾笨喎!
Louisa

Double losses - wasting time; wasting money!!!
My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

My child had prizes in most of his speech competitions but never had anything in 北大 competitions.

But that did not stop me from entering cos my main aim was for him to stand in front of an audience and just speak. It's this experience that I paid for. 北大 served this purpose as they had competitions once every few months.

Other competitions like 普師 are v good because well organised, fair, quality judges and quality participants. My child learned a lot from it and happy to get a prize. But it's only once a year. We needed more practice.

e

好同意呀!我當年仲報埋佢地的課程,閒日上午的人少(3-4人),情況OK,但有次去上週末的課簡直離譜,竟成十個小朋友,最多咪練到一次!裡面好嘈架:有不同年紀的小朋友在談笑或哭鬧,完成冇秩序,點練?

綵排、比賽亦然!有人唔想等綵排的,可以同黃xx講2句就去後台練。我走時在counter見到有孩子受傷了。
比賽仲騎尼!居然有媽咪抱埋bb入去,仲不時喊tim, 冇人請佢出去bor. 即是要參賽小朋友在哭喊聲中朗誦! 大會同個媽咪都好尊重參賽者
原帖由 Louisa 於 09-6-22 19:51 發表
呢間智X (Learning KXX) 好搵笨, 大家千祈唔好報任何"北大"既比賽同course呀 .  我都曾經係受害者之一

原帖由 kenchu 於 09-6-22 11:42 發表
值得參加啦..

我係路過, 我見人人話揾笨, 但你就話值得參加,
你係咪參加過呢?有乜值得參加之處?
請憑良心說?

睇完壹週刊,真係搵笨喎...我都唔會幫個女報。

上星期收倒宣傳單張, 差d上當, 多謝大家的發表.
今次佢地改咗名叫做
"亞太兒童朗誦節"

我女兒參加北大舉辦的運動會, 原定3pm結束, 結果5pm都未完. 6-7人manage幾百人的運動會,$250一個項目,一面比賽一面收錢讓人插隊參加. must add in your blacklist
‹ 上一主題|下一主題