用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 St. Joseph (中西區)
go

St. Joseph (中西區) [複製鏈接]

請問有冇家長可以分享吓呢間學校? 如讀書風氣, 學生等.
謝謝
   0    0    0    0
HIMAMA

Any advice or comments please.
原帖由 HIMAMA 於 08-12-18 23:09 發表
請問有冇家長可以分享吓呢間學校? 如讀書風氣, 學生等.
謝謝
HIMAMA

HIMAMA,

Please check PM.

Hi kanam287,

Can you PM me as well ? I wanna to know. But how to check PM because I did not use this access before.

Me too, I interested. Please share your comment.

原帖由 Heart 於 08-12-23 13:59 發表
Hi kanam287,

Can you PM me as well ? I wanna to know. But how to check PM because I did not use this access before.

sorry, 唔知咁多人有興趣, 我唔pm啦, 係度post番.

SJC讀書風氣好好,尤其英語培育, 做得幾好, 用英國中學用嘅cutting edge做教材, 比出面學校深.
校內 好多勁人, 由SJPS小學升上嚟嗰啲英文會比街外生好, 街外生都有好勁,  但亦有較普通.
同學之間會鬥分數, 但唔會收埋唔教人, 好多時堂上一齊研究做家課, 上次考試班內有位科長知亞囝speech唔好, 自已出題目同亞囝練習. 聽到我都好感動.
功課方面, 舊年唔算多, 好多時係學校做晒, 係精英班多咗好多寫作功課.
老師方面, 有愛心積極, 亦有一成不變, 睇吓好彩撞到邊個老師, 要讃吓Brother Thomas, 非常愛鍚學生.
講壓力, 其實唔係來自學校, 多數來自家長, 驚追唔上其他學生

請問SJC 課外活動如何? 學生係咪好忙?
‹ 上一主題|下一主題