用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 2010 年升小一報料和準備
go

2010 年升小一報料和準備 [複製鏈接]

我都煩緊 又唔係住呢區 又冇多5分 都係平常心啦 入到srl小學梗係好la 入唔到都唔會比壓力阿女 只緊要佢健康開心就ok la
原帖由 phoebekk 於 09-2-23 23:21 發表

Victor,
你講個間學校,可能就係我朋友個囡囡考個間都係要做試題同面試, 聽佢講真係幾難考架!
聽過一啲過來人講如有20分, 第一輪都可試下果啲有宗教背景嘅出名小學, 起碼有得博吓喎! 但如得15分就千祈唔好揀有宗教 ...

very useful helpful
原帖由 Hayley04 於 09-2-24 17:49 發表
it is very useful link...

http://blog.uncledos.com/p1-kl.html

甘即係唔係教友 都唔晒諗啦 唔怪得個時我甘多朋友都幫d仔女受洗啦
原帖由 monkey妹 於 09-2-24 17:20 發表

wa冇上幾日 有甘多useful既料 真係唔該晒甘多位 anyway我都會簡 聖母/民生做backup 我估入番 srl 机會都好微  
原帖由 kylie_mom 於 09-3-9 17:43 發表

我會考聖母作backup

Hi Victor 甘麻煩你keep post 多d 有邊間小學攪既簡介會 anyway 多唔多mami 報左名去聽 呢間school都好新 大家有咩comment ?我又冇諗個呢間sch so暫時未報名住
原帖由 Hayley04 於 09-3-3 17:56 發表
Le 個小一入學答問會可能係2010小一最早的一個

2010 - 2011年度小一家長答問大會
國際基督教優質音樂中學暨小學謹定於 2009年 3 月 20 日 ( 星期五 ) 晚上7:30 - 9:00,於本校舉行2010-2011年度小一新生入學之家長答 ...
‹ 上一主題|下一主題