用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚附近有否較好的幼兒園/幼稚園?
go

美孚附近有否較好的幼兒園/幼稚園? [複製鏈接]

美孚附近有否較好的幼兒園/幼稚園?

近居屋荔茵苑, 謝謝!

Re: 美孚附近有否較好的幼兒園/幼稚園?

twokidsmum,

可以考慮朗思(在盈輝臺)Think International
或者宣美(在美孚影都附近), 學費較平, 都唔錯ga

Re: 美孚附近有否較好的幼兒園/幼稚園?

I think emb mentioned "Guidepost" is also quite good kindergarten at Mei Foo.

原文章由 Bowiema 於 04-8-3 14:08 發表
twokidsmum,

可以考慮朗思(在盈輝臺)Think International
或者宣美(在美孚影都附近), 學費較平, 都唔錯ga

海麗村有間仁愛堂幼稚園,都ok,聽講老師唔錯的。

原文章由 小新丁 於 07-8-12 14:52 發表

海麗村有間仁愛堂幼稚園,都ok,聽講老師唔錯的。

我見學校幾大,幾新。老師都好nice

在美孚有多年歷史的:

佳寶 -都幾多人讀, 我囡囡之前都有去考過, 老師校長都好好人.
對我個囡囡來說都易入, 因為佢當日表現幾好, 全部都有反應囉!
我有朋友個女派了去聖紀文,亦有善道.OK!

宣美 -因其他學校收了,便無再入表. 但之前有取表.

若果你不怕遠少少,其實好多幼稚園都可以選, Kowloon Tong都有好多啫!只要搭校車便OK. 但想近近地, 這是不錯的CHOICE.

原文章由 bus_stop888 於 07-8-15 08:05 發表

我見學校幾大,幾新。老師都好nice

‹ 上一主題|下一主題