用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 暑期每日一篇(一肚氣)
go

暑期每日一篇(一肚氣) [複製鏈接]

暑期每日一篇(一肚氣)

我同仔仔參加左暑期中文每日一篇,用原先密碼登入唔到
  網站,前日打電話去佢話15號可以補讀同check完資料覆
  電話比我,尋日全無回音於是打足半日先通,佢話因為
  收到好多電話要逐一排隊回覆,又話可以補讀4次,叫我再等,
  如是者兩日都無回覆,比左150蚊8月1號到4號都登入唔到,
  幫又幫唔到?又無系統..中大一定要好好檢討下,明年都考慮
  唔會再做..一肚氣?唔知有無媽咪有類似情況呢?...

Re: 暑期每日一篇(一肚氣)

我同你個case一模一樣呀,我係7月中已經send去申請,錢都過左數,到依家都仲未入到。真係激氣,有冇channel可以投訴呢?

我都係, please refer to the below link

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=176748&forum=7&8

我囡囡也是用原先密碼入唔到, 反而囝囝新join就入到, 不過昨天他想看時, server down了, 又損失了一日, 囡囡就暫時損失了4日.

My son also joined it in last summer.  Similar situation encountered .. 一肚氣!  My son liked to watch the ranking which encouraged him to read everyday.  However, the ranking was never appeared in the whole summer holiday.

So...  we did not join this year.

My personal opinion is:  the idea of 每日一篇 is good.  But the web site is really badly designed and the management is poor!!

今日有位小姐打嚟比我話okay啦!唉!等咗咁多日,終於有得做啦!
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

正當我寫好晒信想FAX比佢地0既時候,個小姐就打0黎搵我,等左4日終止順利登入,但最搞笑係我仔仔名竟然可以同音錯
兩個字?唔係我地大早send比佢時已經將資料寫得清清楚楚咩?咁大間機構估唔到會係咁...重有如果有媽咪還未能聯絡上的話,大可以打去中大留message..好快有人覆妳,(一定要
煩到佢肯留)千其唔好信佢另外0個幾個每日一篇電話..打成日都唔會有人聽架..

暑期版是有點混亂, 我囡囡每天上每日一篇已有兩年, 學校安排, 免費, 暑期就有英文, 但要$150, 我覺得值得的, 記得起初閱讀時, 她並不理解內容, 要我解釋. 還常忘記上網, 後來見龍虎榜很多同學都上了榜, 才急起直追. 現在自己很快便找到答案了. 英文版都不錯, 有發聲, 值得推介.
‹ 上一主題|下一主題