用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 20分入喇沙的機會有幾大
go

20分入喇沙的機會有幾大 [複製鏈接]

20分入喇沙的機會有幾大

本來未想過,但最近和教會朋友們見面,她們的3個小女孩都憑20(只加了5分宗教分),全部首輪就入了Marynoll.
朋友話現在出生率低機會大了很多,請問你們知道有無朋友子弟20分入喇沙?

Thank you very much!

醒目開學勳章

Re: 20分入喇沙的機會有幾大

My sister's son 20 points and 1st round successful.

20分入喇沙的機會有幾大

Hello! andrewmama,

請問你教會的朋友住那區?
另外你的教會係邊架??

Eugenia 寫道:
Hello! andrewmama,

請問你教會的朋友住那區?
另外你的教會係邊架??

Eugenia,
我3個朋友分別住沙田,佐敦及九龍塘。
但佢地女女全部 first round入,同地址無關。
我地從在前尖沙咀堂區認識。但我現住沙田所以返沙田的church。

ixzp,
請問你姨甥仔識應得好嗎?
他以前是否讀較"深"的幼稚園?
團我不知是否要為有機入喇沙幫仔仔報九龍塘的幼稚園?
本來只想入本區幼稚園但不知如真入到喇沙會否追不上程度?

仔仔今年要報k1,請指教!

我個仔係首名 + 教會5分, 而且報住 41 區, 但今年最終都窮

新丁媽媽,
Thank you.
介不介意分享下你仔仔現派哪間小學?
你當初有無為他舖路而報甚麼幼稚園?

醒目開學勳章

我姨甥仔係首名+宗教,住係41網,首輪已經入左。佢今年九月至返學,未知適唔適應。

andrewmama
我個仔派咗伍華小學, 其實都算好好, 但我最終的選擇係SFA, 我想這應該是好d, 而且仔仔係 St. Cat.學生, 英文小學比起來無咁辛苦.
你現在有何計劃 ?

Hi! 新丁媽媽,
你仔仔是2nd round乙部第一志願揀伍華小學??
咁2nd round甲部揀那間學校呀? 可唔可以透露吓?
thks!

Eugenia
甲部揀喇沙, 乙部第一志願揀喇沙, 伍華小學是笫三,
你有什麼打算 ?

新丁媽咪,

其實有啲唔明, 乙部是不是同區架??
喇沙與伍華是同區嗎??
另外, 伍華是不錯的小學, 第三志願都可以派到, 真是好運! 是不是個個家長都揀名校? 地區性好學校相對競爭少了??

Eugenia
唔知點解, 狂選校表上有部份的學校是黃大仙區, 我有朋友派
‹ 上一主題|下一主題