用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 字咭及點數咭 ~ 小霹靂 vs 樂天
go

字咭及點數咭 ~ 小霹靂 vs 樂天 [複製鏈接]

字咭及點數咭 ~ 小霹靂 vs 樂天

有見報導介紹以字咭及點數咭啟發嬰兒/幼兒,而小霹靂及 樂天收費相若,有否參加過其中一間或同類學校之家長,可在此分享交流一下,好等各BK mama在選擇上加點頭緒!
衷心感謝!!   
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

Re: 字咭及點數咭 ~ 小霹靂 vs 樂天

樂天可以試堂的.
ymama

Hi! Ymama,

咁你有冇試堂呀?有乜comment!

Thanks!
Cherly
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

Cherly,

Can you tell me the address and phone no of this two workshop ? thanks

Angel

Hi Angel,

小霹靂 - Tel:  21553900 銅鑼灣
樂天 - Tel : 23333246 紅磡
and I know two centre also has try lesson provide.
Pls check details address by yourself.

Cherly

Cherly,

Thanks a lot. I will phone them later.

Angel

Cherly,

Thanks a lot. I will phone them later.

Angel

Cherly:
我有試堂, 那些老師態度幾好的, 但你要有心理準備要每天替小朋友溫習, 唔可以單靠上堂學.

ymama

Dear Ymama,

你試咗邊間呀?

Cherly  

ymama,

Sorry 呀!我剛才醒起你提過係樂天呢!

Thanks!
Cherly
cherly 寫道:
Dear Ymama,

你試咗邊間呀?

Cherly  

Are they very "hard sell" after trying the lesson?

Thanks!

我前兩日2間都試咗堂:
1/ 小霹靂 – 外籍導師,地方好亁淨企理舒服,但人數頗多( about 8 )個B + 父/母/賓,(唱遊+鼓+點數咭+英文字咭+圖咭) 好多o野攪,但又好似不着邊際,每個小朋友被注意/參與的時間不多!
2/ 樂天 – 本地導師,地方一般,人數約2-4個,(Lesson A- 遊戲 + 英文 &中文字咭) or (Lesson B -遊戲 + 點數咭) ,人數不多故導師給予小朋友注意/參與的時間較多,但課堂時間選擇非常少,他們表示很 Full la!

以上為個人感覺及意見!我自己正考慮會否讓囝囝報讀,仍未定案!
有冇媽咪有意見呢?

Cherly

Re: 字咭及點數咭 ~ 小霹靂 vs

Hi! bbpoon,

補充:
"Hard sell" - NO!!
1/ 小霹靂  全程no one follow up
2/ 樂天 no one follow up after you leave centre

Cherly  

Cherly:

Thanks!

Cherly & bbpoon,

I know a good and comprehensive right brain ( including flash cards) course at Hunghom, TST and Shatin. If interested , you can pm me.

SLI   

我都係兩間都有試堂. 最後我選擇左樂天. 而家我囡囡已經學左4個月啦.

我都係兩間都有試堂,不過我就選了小霹靂,覺得佢地的教材好d,多元化d,又係外籍老師,我個陣試樂天,真係感覺幾差,一d都唔專業(指做bb playgroup方面).係個女人教的.

今日(31/12/04)經濟日報的贈閱書<置業安居>的58及59頁,有介紹右腦潛能訓練、閃卡法、黃金複習法等。
‹ 上一主題|下一主題