用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

影學生相 [複製鏈接]

請問協恩d學生相有冇特別要求(eg束起長髮)?

P.1入學要交幾多相呢?

我囡就黎要換passport,想順便影埋,但唔知適唔適用!

唔該各位!
   0    0    0    0

我想不用特別順便影埋,原因如下:

1. 必須穿著整齊校服及頭飾
2. 每年開學學校影學生相[email=$10@15pcs]$10@15pcs[/email],而且質素很好

唔該你appleapple!

咁頭飾有冇限定咩野colour之類呢?我唸住帶埋校服去影的,passport用剩左既唔洗浪費ma!

不用客氣mylau, 頭飾要淨色 - 深藍/黑色也可

hi mylau,
我囡囡都係09 P1 生, 你咁快買咗校服嗱? 我是第一輪中的,但沒有什麼有關新生入學的資料. 我唸要等到6,7月學校先會聯絡我們... 等...等...等...!
原帖由 mylau 於 09-4-1 17:49 發表
請問協恩d學生相有冇特別要求(eg束起長髮)?

P.1入學要交幾多相呢?

我囡就黎要換passport,想順便影埋,但唔知適唔適用!

唔該各位!
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

hi safarimama,

d校服係朋友轉送的,遲d知道哪個社,就會補買運動服,協恩新款套運動服好醒神,5個社放埋一齊,好似m&m/聰明豆,見到就開心!哈哈!

註冊時,老師話7月先會有信寄來,我都想快d有資料,可安排八月暑假d野,驚學校有適應課會撞時間,依家乜都唔敢搞住!

Thanks mylau!

哈哈...我哋囡囡有新款運動服...yeah! 我己買定d藍色頭飾....嘻嘻!
原帖由 mylau 於 09-4-4 13:17 發表
hi safarimama,

d校服係朋友轉送的,遲d知道哪個社,就會補買運動服,協恩新款套運動服好醒神,5個社放埋一齊,好似m&m/聰明豆,見到就開心!哈哈!

註冊時,老師話7月先會有信寄來,我都想快d有資料,可安排八月暑假d野,驚學校有適應課會 ...

原帖由 safarimama 於 09-4-6 14:00 發表
Thanks mylau!

哈哈...我哋囡囡有新款運動服...yeah! 我己買定d藍色頭飾....嘻嘻!

頭飾要買淨色,沒有公仔或夾雜其他顏色的,當中以深藍色最穩陣,一定用得,因為有些老師會叫同學唔好用淺粉藍的髮飾。另外,書包也不能用公仔的Name Tag。

小一適應課通常會在開學前的兩天舉行,暑假也有一些課外活動給小一生參加的。今年的小一家長日應該是11/7/09 (是在囡囡的手冊校曆中查到的)。

又係11/7/09..... 阿女間幼稚園都係嗰日家長日喎!
原帖由 szema 於 09-4-6 17:12 發表

頭飾要買淨色,沒有公仔或夾雜其他顏色的,當中以深藍色最穩陣,一定用得,因為有些老師會叫同學唔好用淺粉藍的髮飾。另外,書包也不能用公仔的Name Tag。

小一適應課通常會在開學前的兩天舉行,暑假也有一些課外活動給小一生 ...

szema 唔該哂你!

等我都搵定d淨深藍頭飾先!
‹ 上一主題|下一主題