用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 豬流感殺到,仲會比小朋友參加summer school嗎? ...
go

豬流感殺到,仲會比小朋友參加summer school嗎? [複製鏈接]

本來一心比小朋友同同學仔一齊參加summer school/summer camp咁.仲想早d揾資料早d 報名.
點知而家咁大獲,同學仔媽咪話睇定d先,費事比晒$無得退.
大家點睇?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 bbJP 於 27-4-2009 11:37 發表
本來一心比小朋友同同學仔一齊參加summer school/summer camp咁.仲想早d揾資料早d 報名.
大家點睇?

無得驚咁多, 如果有事的話咁返學咪一樣會, 唔通唔返學唔出街咩, 個時沙士都係咁啦, 總之大小朋友返到屋企第一時間換衫洗手,  大家做足衛生就ok啦...

mmmm.....
尋晚老公話揾資料可以,不過報名比$就愈遲愈好,個個都抱觀望心態,睇定D先wor.
如果真係殺到黎,e個summer就悶lu.

大家都経歴過SARS,所以特別緊張、但是真的不可以不出街的、尽量AVOID多人的地方、但去上COURSE、応該没問題、到時状況真的厳重的話、有病的小朋友、相信也不会来上的。  版主説得対、充足睡眠非常非常重要。  香港的小朋友、真的要早点睡覚!!
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

我都係咁話, 政府話停課有無得refund 呢?

原帖由 bbJP 於 09-4-27 11:37 發表
大家點睇?

原帖由 Kowmman 於 09-4-29 11:52 發表
我就認為唔驚得咁多啦,唔通真係連街到唔出?
只要注意個人衛生,而且一有病就去睇醫生,相信大家都做好自己的話,傳播既機會都會減少好多。

同意, 經過SARS後, 市民同政府既警覺性高左好多, 而且鎮定過SARS時, 情況應該唔会太差

如果到時outbreak,係咪冇得退$? 幾千蚊wor...

唔好話暑期班,連呢個月o既課外活動我老公都話唔好返住

原帖由 bbJP 於 09-4-27 11:37 發表
大家點睇?

聽到有確診個案﹐我自己都好anxious喇。阿仔返開二﹐四playgroup﹐仲係要8:45am peak hour同d上班一族逼地鐵由將軍澳到炮台山(北角站轉車)﹐出到路面都仲要行經人多擠擁的一段路。而家0甘既情況﹐我都考慮同阿仔請假﹐不過就吾知有無得補堂喇。唉...無啦啦搞單0甘既野﹐0羊野mood都無'sai'﹗
‹ 上一主題|下一主題