用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港青少年暑期夏令營
go

香港青少年暑期夏令營 [複製鏈接]

今年帶個仔返香港探下些親戚朋友, 自己同老婆又想兩人去北京上海玩幾日, 上年朋友比佢個女參加中文大學/科技大學的I.T. Summer Camp. 佢個女好鍾意!! 請問有沒有人的仔女去過? www.teacher.org.hk/itcamp2009/
Thanks
   0    0    0    0

原帖由 blue_dad 於 09-5-5 20:11 發表
今年帶個仔返香港探下些親戚朋友, 自己同老婆又想兩人去北京上海玩幾日, 上年朋友比佢個女參加中文大學/科技大學的I.T. Summer Camp. 佢個女好鍾意!! 請問有沒有人的仔女去過? www.teacher.org.hk/itcamp2009/
Than ...

佢地唔只有本地活動, 仲有海外活動, 例如好似It is Possible 的太空訓練營 www.spacecamp.org.hk 唔知有無返中國大陸 如北大清華的課程.

請問你朋友個囡囡幾多歲? 小學生會唔會太細? 個camp會唔會跟年齡分組? 我見佢中學生都可參加, 怕小朋友小學太細學唔到野

朋友的女兒上年10歲, 讀Grade 4, 朋友話主辦機構將營友分別小學組(香港小四至小六)及中學(中一至中三), 而且是由大學生作小組長1:5,六日五晚照顧佢地, 睇落都幾安全及比例都幾好, 從網站來看 (http://www.teacher.org.hk/itcamp2009/index.php?id=180),都有好多不同興趣項目學生可以選擇, 如中大營有: Lego NXT電腦機械人, 天文星象, 網上電視台, 建築實學,基因研究, 跳舞機械人, 科大營有Lego NXT電腦機械人,
電腦足球機械人,電腦遊戲製作. 朋友話佢個女兒選了天文, 學到不少天文知識及與人相處. 我個仔就鍾意寫電腦程式及機械人, 佢仲話大學要讀Computer Science, 將來做另一個Bill Gates或楊致遠. 真係無佢修! 不過小小的志向, 應該鼓勵的!

原帖由 littlesister 於 09-5-7 11:45 發表
請問你朋友個囡囡幾多歲? 小學生會唔會太細? 個camp會唔會跟年齡分組? 我見佢中學生都可參加, 怕小朋友小學太細學唔到野mouth:" />
‹ 上一主題|下一主題