用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請介紹中一面試培訓班
go

請介紹中一面試培訓班 [複製鏈接]

小女p.5升p.6,明年想考直資中學,現想報中一面試培訓班,請問有冇一些教育機構可提供(要有口碑),請各位有經驗家長幫忙,謝謝

0    0    0    0

想中一面試成功不一定要上培訓班
家長可參考升中區的面試問題
試看囡囡的反映..
當然歡迎家長pm查詢各版友的心得

Hi piggiejo,

唔好浪費money去讀啦, 我以過來人的經驗告訴你, 間間學校都係睇成績的 (唔理津校定直澬), 名校出來都係睇成績, 中, 英, 數睇考A定B多, 常識都唔睇, 重要睇埋rank order. 同D家長傾開大家都有同感, 正一係認成績唔認你係咩學校.

原帖由 piggiejo 於 09-5-15 14:16 發表
小女p.5升p.6,明年想考直資中學,現想報中一面試培訓班,請問有冇一些教育機構可提供(要有口碑),請各位有經驗家長幫忙,謝謝

totally agreed!!!!

原帖由 stitchfriends 於 09-5-18 19:54 發表
Hi piggiejo,

唔好浪費money去讀啦, 我以過來人的經驗告訴你, 間間學校都係睇成績的 (唔理津校定直澬), 名校出來都係睇成績, 中, 英, 數睇考A定B多, 常識都唔睇, 重要睇埋rank order. 同D家長傾開大家都有同感, 正 ...
‹ 上一主題|下一主題