用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 在叩門時你會否重新捭過一份profile?
go

在叩門時你會否重新捭過一份profile? [複製鏈接]

如已申請該校自行收生, 在叩門時你會否重新捭過一份profile? or 祇會捭補充資料給學校 quote 回自己的自行申請的編號?
   0    0    0    0

我也想知道popokit所問的答案, 請有經驗的家長指點一下.  另也想問如萬一自行階段該校不收, 放榜後再向該校成功叩門的機會大嗎?

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 popokit 於 09-5-20 20:27 發表
如已申請該校自行收生, 在叩門時你會否重新捭過一份profile? or 祇會捭補充資料給學校 quote 回自己的自行申請的編號?

重新捭過一份profile

多數只收p5,p6成績表,公開比賽成績,你們要上學校網睇資料,間間唔同,不過呢個階段一定係睇成績。

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 mshong 於 09-5-21 10:08 發表
我也想知道popokit所問的答案, 請有經驗的家長指點一下.  另也想問如萬一自行階段該校不收, 放榜後再向該校成功叩門的機會大嗎?

以我上年所知係有嘅,
band one 頭嘅同學仔叩band one 學校,
即日收了。

回覆 1# ZZdaphne 的文章

ZZdaphne, 你好

我也希望女兒能在自行階段已被第一志願的中學取錄, 但無奈要放榜日才揭曉. 現只有等...

在自行收生面試時, 基本上portfolio內應放的資料已放了. 只是現時多了第三次呈分成績, 那萬一要向第一志願的中學叩門時, 要再交一次那portfolio嗎?

mshong

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 mshong 於 09-5-21 12:57 發表
ZZdaphne, 你好

我也希望女兒能在自行階段已被第一志願的中學取錄, 但無奈要放榜日才揭曉. 現只有等...

在自行收生面試時, 基本上portfolio內應放的資料已放了. 只是現時多了第三次呈分成績, 那萬一要向第一志願的中學叩門時, 要再交一次那portfolio嗎?

學校唔會摷返舊file,workload 呀!
你最好上那間學校嘅網睇下有無提供資料,
有就照跟, 無就加埋學校成績表落去交畀中學。

祝心想事成!!!

回覆 1# ZZdaphne 的文章

Hi ZZdaphne

謝謝你的意見及祝福.

mshong

原帖由 ZZdaphne 於 09-5-21 12:24 發表

以我上年所知係有嘅,
band one 頭嘅同學仔叩band one 學校,
即日收了。

請問Band One 頭, 是否即頭十名 or 頭 廿名 or 頭 三十名. 我校的Band One 位有80多, 咁有無關係架? 咁排第幾先算係Band one 頭?
‹ 上一主題|下一主題