用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫 vs 劍嗚
go

金巴倫 vs 劍嗚 [複製鏈接]

已交金巴倫K1留位費、茶點和校服費約$4200 (或者可以refund 一些). 劍嗚 waiting 剛剛收了下午英普班。你們會怎樣選擇?謝謝。
   0    0    0    0

我都想知呀, 唔該

原帖由 wongting 於 09-5-22 01:14 發表
已交金巴倫K1留位費、茶點和校服費約$4200 (或者可以refund 一些). 劍嗚 waiting 剛剛收了下午英普班。你們會怎樣選擇?謝謝。

我個人認為劍鳴出名d!  

原帖由 gigilee2009 於 09-5-22 11:40 發表
我都想知呀, 唔該

i prefer 金巴倫

原帖由 Big-Mouth 於 09-5-22 12:48 發表
我個人認為劍鳴出名d!  

回覆 1# wongting 的文章

我仔仔也是金巴倫收了 , 但我選了KM , 雖然我有兩個朋友囝/女都是讀金巴倫, 但因我囝囝已在KM下午國際班讀緊N1, 他們的教學很全面(尤其下午國際班), 他讀得很開心及識左好多我估唔到佢會識的字 , 相比我朋友的小朋友識多很多字 , 但你要接受他們的教學都幾深(有些家長不想小朋友太辛苦 , 但我本人覺得小朋友是一個海棉 , 他們會很喜歡學習, 他們是可以應付得來 , 而打好個底 , 小學會比較容易接上)

HoraceBB,

請問KM照顧小朋友方面如何?
原帖由 HoraceBB 於 09-5-22 17:09 發表
我仔仔也是金巴倫收了 , 但我選了KM , 雖然我有兩個朋友囝/女都是讀金巴倫, 但因我囝囝已在KM下午國際班讀緊N1, 他們的教學很全面(尤其下午國際班), 他讀得很開心及識左好多我估唔到佢會識的字 , 相比我朋友的小朋友 ...

小朋友現在讀緊km, 學校係照顧小朋友方面做得幾好,
我間唔中也會收到老師的電話, 而此阿囝都好鐘意返學.

回覆 6# eggmama 的文章

照顧方面也很細心 , 好像有次班主任看到我囝囝下巴損了 ,即打電話問我是否在家正損 , 因她怕我囝囝在校車上正損. 而學校N1第一天開始便要小朋友學習去廁所 , 叩家長不要幫小朋友著片 , 他們令願抺地及幫他們換褲, 我朋友個囝在維多利亞就辰家長必須著片 , 因他們廢事做多D嘢.

醒目開學勳章

原帖由 HoraceBB 於 09-5-27 17:46 發表
照顧方面也很細心 , 好像有次班主任看到我囝囝下巴損了 ,即打電話問我是否在家正損 , 因她怕我囝囝在校車上正損. 而學校N1第一天開始便要小朋友學習去廁所 , 叩家長不要幫小朋友著片 , 他們令願抺地及幫他們換褲, 我 ...

嘩~

咁KM 真係很細心。。。。。
‹ 上一主題|下一主題