用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 同事講牛津RWI既course學英文幾好,你地有無仔女讀過/讀 ...
go

同事講牛津RWI既course學英文幾好,你地有無仔女讀過/讀緊? [複製鏈接]

同事個女(小一)讀緊牛津RWI,話教得幾好
佢之前英文串字勁差,見到英文生字都怕怕,不過讀左之後進步左好多

你地有無仔女讀過/讀緊呢課程??覺得好唔好呀?
   0    0    0    0

佢讀o左幾耐?

原帖由 乜太 於 09-5-27 16:25 發表
同事個女(小一)讀緊牛津RWI,話教得幾好
佢之前英文串字勁差,見到英文生字都怕怕,不過讀左之後進步左好多

你地有無仔女讀過/讀緊呢課程??覺得好唔好呀? ...

原帖由 Hipuppy 於 09-5-28 00:13 發表
佢讀o左幾耐?

無記錯ge話好似係由大班開始讀

教育王國main page有條banner係RWI架
樓主click入去睇下啦

今日都有問過, 不過真係唔平, 有無媽咪可分享與牛津分別! 因為RWI著重拼音, 要6-8個月!

醒目開學勳章

條banner冇咗啦!

我個仔今日下午會上第一堂!

原帖由 伊露 於 09-5-30 18:55 發表
教育王國main page有條banner係RWI架
樓主click入去睇下啦
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

Hi Derdad,

囝囝上完堂之後,  可唔可以分享o下!  我對RWI都好有興趣! thx!

我個女星期一返第一堂, 好緊張呀, 希望真係啱佢啦.

醒目開學勳章

囝囝剛上完課。
佢係Pre-assessment Test 裡面分咗佢去讀Regular green book,而唔係Summer Course,所以今堂1.5小時內已學咗三十個原音,同埋作句!

原帖由 Immrsho 於 09-7-9 12:51 發表
Hi Derdad,

囝囝上完堂之後,  可唔可以分享o下!  我對RWI都好有興趣! thx!
Best wish,

1.5小時已經教這麼多! 請問他們是如何教小朋友去記拚音呢?
我見資料要完成整個course要一段長時間, 所以想了解多些! 謝謝!

[quote]原帖由 Derdad 於 09-7-9 16:32 發表
囝囝剛上完課。
佢係Pre-assessment Test 裡面分咗佢去讀Regular green book,而唔係Summer Course,所以今堂1.5小時內已學咗三十個原音,同埋作句!

請問地址?大約幾錢堂?是否外國人教?

原帖由 Derdad 於 09-7-9 16:32 發表
囝囝剛上完課。

請問你在那centre上堂?
我仔仔報了荃灣的"ABC XXX"的暑期班,原本恐想學"regular"班,但中心職員說暑假沒有新的regular course 開,所以報了暑期班。
另如果小朋友同時學英語拼音,在學校又學普通話拼音,會否令小朋友做成混亂?
可否分享一下?

Derdad,

請問你的小朋友幾年級, 在那裏學RWI?一班有幾多個小朋友?一堂已學咗30個原音和作句, 進度都好快, 所以想知多d資料。

原帖由 Derdad 於 09-7-9 16:32 發表
囝囝剛上完課。

醒目開學勳章

呢個唔係記憶法班,所以唔會刻意教小朋友去記拼音!
正如西人都唔會刻意教小朋友學文法一樣,學拼音都係透過互動嘅遊戲去學嘅!
仲有,冇練習會俾你帶番屋企做,上堂嘅書都要等果本書教完哂先會俾番你,未教完嘅話就會留係中心度下堂再繼續!!

原帖由 Immrsho 於 09-7-9 18:06 發表
1.5小時已經教這麼多! 請問他們是如何教小朋友去記拚音呢?
我見資料要完成整個course要一段長時間, 所以想了解多些! 謝謝!

[quote]原帖由 Derdad 於 09-7-9 16:32 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images/comm ...
Best wish,

醒目開學勳章

係北角城市花園裡…
正價$320/hr,
暑假七折,九月後九折。
全部都係NET,而且要經牛津出版社多重考核才可任教,而牛津出版社方面會不定期視學,確保質數。

原帖由 Man04 於 09-7-9 18:42 發表
請問地址?大約幾錢堂?是否外國人教?
Best wish,

Derdad,

Would you give me details about the school. Thanks.

原帖由 Derdad 於 09-7-10 13:49 發表
係北角城市花園裡…
正價$320/hr,
暑假七折,九月後九折。
全部都係NET,而且要經牛津出版社多重考核才可任教,而牛津出版社方面會不定期視學,確保質數。

...

醒目開學勳章

小兒九月升小二。
佢果班連埋佢都係得兩個人,所以性價比相當高呀!

原帖由 mkwok 於 09-7-10 10:01 發表
Derdad,

請問你的小朋友幾年級, 在那裏學RWI?一班有幾多個小朋友?一堂已學咗30個原音和作句, 進度都好快, 所以想知多d資料。

Best wish,

醒目開學勳章

因版規唔俾賣廣告,煩請到網址

http://www.readwriteinc.hk/

找 "牛津認可教學中心"

係北角嘅得一間啫!

原帖由 SaunderHung 於 09-7-10 14:03 發表
Derdad,

Would you give me details about the school. Thanks.
Best wish,

Hi Derdad,

Could you kid keep small class for RWI in the North Point Center?  I enrolled 9 classes in the same center.  We have 2 kids in the first class and now become 6 kids in the 7th class.  

Will you continue the class after Sept?  I think the price with 30% discount is fine.  For 10% discount, I need to re-consider it.  

原帖由 Derdad 於 09-7-10 17:51 發表
因版規唔俾賣廣告,煩請到網址

http://www.readwriteinc.hk/

找 "牛津認可教學中心"

係北角嘅得一間啫!
‹ 上一主題|下一主題