用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇比18個月大或以上BB自己上既 PLAYGROUP? ...
go

有冇比18個月大或以上BB自己上既 PLAYGROUP? [複製鏈接]

請問大家知唔知有冇比18個月大或以上BB自己上既 PLAYGROUP?
因為我亞 B 係細 B, 又好痴身
佢要年尾先番得 N1
但我想佢早 D 學吓自己一個番學
有冇 D 咁既 PLAYGROUP 架呢?
最好係港島區, 一個星期番两次左右就 PERFECT 啦
謝謝大家幫手!
   0    0    0    0

你講自己上的意思是??不用大人帶??

原帖由 MrsWonga 於 09-5-27 23:39 發表
請問大家知唔知有冇比18個月大或以上BB自己上既 PLAYGROUP?
佢要年尾先番得 N1
最好係港島區, 一個星期番两次左右就 PERFE ...

我都想知呀

葉氏音樂班, 你可以上網查吓, 我個仔下星期一都第一次返學。

我有朋友上過, COMMENTS 唔太好....

佢地要 MON-FRI, 2 hours a day, 我覺得太長啦... 有冇其他 CHOICES 呢?

我知有間playgrouop會7月中搬去cwb, 佢地本身係搵幼師教的, 我女女之前7個月大已經上緊,到而家3歲幾都上緊, 老師都ok, 難答到我好多育兒及選校問題, 我地家長都好放心, 有冇興趣呀? 我可以問問佢地開唔開班。

原帖由 MrsWonga 於 09-5-27 23:39 發表
佢要年尾先番得 N1
最好係港島區, 一個星期番两次左右就 PERFE ...

係呀, 最好時間唔好太長, 一星期一至两次, 每次一個鐘就最好啦. 我係想比 BB 試吓媽媽唔係身邊上堂會係點.

原帖由 七點半 於 09-5-29 14:23 發表
你講自己上的意思是??不用大人帶??

你仔仔幾大呀?
上左報告吓呀, 謝!

原帖由 poohzzz 於 09-5-30 00:24 發表
葉氏音樂班, 你可以上網查吓, 我個仔下星期一都第一次返學。

係比 BB 自己上既?
個 playgrouop 內容有什麼呢?

原帖由 ipchingyee 於 09-5-30 21:52 發表
我知有間playgrouop會7月中搬去cwb, 佢地本身係搵幼師教的, 我女女之前7個月大已經上緊,到而家3歲幾都上緊, 老師都ok, 難答到我好多育兒及選校問題, 我地家長都好放心, 有冇興趣呀? 我可以問問佢地開唔開班。

...

sorry 近日比較忙
問左老師, 因為佢地而家會7月尾搬去causeway bay, 要遲一點才可以通知大家地點, 係唔係比bb一個人上, 兩歲開始就可以, 細個兩歲的, 老師話如果你放心, 可以陪佢半個小時, 半個小時離開, 咁小朋友先有安全感。(咁當然佢地要睇左小朋友係唔係ok 先決定比你放低小朋友自己)

原帖由 MrsWonga 於 09-5-31 15:48 發表
係比 BB 自己上既?
個 playgrouop 內容有什麼呢?

To Mrs Wonga

Hiya, 我個小公主都很痴身,她連工人都唔肯跟,我由full-time轉去part-time,我而家一個星期比小bb番playgroup兩次,學多左好多野,又肯同我講英文,我同我先生很開心,同埋最鐘意係個class最多6個人,我地果班只得4個bb個, 我喜歡佢地好活學活用地教babies oral english conversation,堂堂都有唔同ge theme, 堂堂都有story time, music time, etc...老師仲會教babies sharing同埋用英文表達自己....不如我地再sharing多d湊babies ge心得啦...email我啦[email protected]

原帖由 ronniewaiwaiwai 於 09-6-22 13:11 發表
Hiya, 我個小公主都很痴身,她連工人都唔肯跟,我由full-time轉去part-time,我而家一個星期比小bb番playgroup兩次,學多左好多野,又肯同我講英文,我同我先生很開心,同埋最鐘意係個class最多6個人,我地果班只得4個bb個,  ...

請問個playgroup叫什麼名, 係邊度, 比幾大的BB?

我知 歷奇村 係18個月BB自己上, 不過唔知好唔好, 但係我遲D都會報, cos 我想仔仔自信D 獨立D

唔該,可唔可以send埋比我!!

[email protected]

麻煩我都想要啲資料,請 e-mail 俾我:

回覆 4# sh_yip 的文章

我個bb 15個月呀~間野0係天后(對面係mtr)..叫"Bambini Republic"...for 9個月到至8歲小朋友,你可以打電話問下..tel:2156 3880

原帖由 ipchingyee 於 09-5-30 21:52 發表

...

would you pm or email the information to me?

thanks

‹ 上一主題|下一主題