用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中一面試培訓班
go

中一面試培訓班 [複製鏈接]

有冇家長曾報小狀元教室,請提供意見
   0    0    0    0

原帖由 piggiejo 於 09-6-2 11:47 發表
有冇家長曾報小狀元教室,請提供意見

你上次問過, 我都話 "side" 錢.
我有報讀過, 感覺搵笨! 由11月讀到3月, 拖鐘!

哩間嘢好貴唔值, 我問佢地係咩師資? 那個Fion老師話自己做過老師, 我問佢邊度教過? 佢迥避我問題, 答我 : 我地已經開咗10年啦! 問東就答西!

我又係大眾 mama 嘅心理驚執輸, 蝕底, 成$250.-/堂  好貴都讀, 6-8 個小朋友, 後來第六堂開始衰到成13個小朋友一整, 我讀咗8堂, 唔讀了.
阿仔話主要教解難, 阿仔考過D學校, 好似用唔得多用到, 所以叫你無謂 "side" 錢.

如果係考Band 1 尾, 無謂去讀, 佢地嘅對象係, 聖x, 喇x, x拔, 聖 P.....etc.

況且D 面試 question 可能年年不同, 如英文不太差, 相信朋友可以應付永到, 解難問題範圍太廣.

我小朋友都上過面試班,由11月讀到3月,不是你那間教室,但作用不大,越讀越多人,一小時的上課時間,真的說不了多少。所以你好好考慮應否讀面試班。

原帖由 stitchfriends 於 09-6-2 12:47 發表

你上次問過, 我都話 "side" 錢.
我有報讀過, 感覺搵笨! 由11月讀到3月, 拖鐘!

其實真係唔駛讀, 亦都無得讀.

升中培訓班

好多謝各位家長的寶貴意見,但我終於都報咗小博士(即喇沙對面)的暑期班,我知面試題目每年都不同,但希望女兒會學到面試的技巧.
‹ 上一主題|下一主題