用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 究竟有冇人20分"自行分配學位" 跨區選校成功0架 ? ...
go

究竟有冇人20分"自行分配學位" 跨區選校成功0架 ? [複製鏈接]

究竟自行分配學位” 20分跨區灣仔(band 1小學) 機會有幾多呢 ?
如果自行分配唔得, 第二輪統一派位(甲部)再揀跨區, (乙部) 揀返本區, 係咪電腦都會先抽 (甲部), 如果都唔入, 電腦再抽 (乙部)
?

咁如果(乙部)首選都係區內band 1, 次選band1, 會唔會太博呢 ?
我聽過有d case 會跌到落十幾, 廿幾, 甚至冇填過既學校,
   0    0    0    0

我成功了,家住粉嶺,有20分,小兒第一階段幸運地入了沙呂小.

醒目開學勳章 王國長老

自行分配果round, 區內區外都一樣咁抽, 20分入唔入到, 都係睇有d咩人apply啦, 華仁同marymount就一定要抽, 其他勝算都大d既.........(如果有縮班就話唔定喇)
至於統一派位, 你understanding正確, 要做下功課至決定點排位, 如果頭3位都係大熱, 真係好危架wor
原帖由 katiebbmama 於 09-6-5 04:46 PM 發表
究竟”自行分配學位” 20分跨區灣仔(band 1小學) 機會有幾多呢 ?
如果”自行分配”唔得, 第二輪統一派位(甲部)再揀跨區, (乙部) 揀返本區, 係咪電腦都會先抽 (甲部), 如果都唔入, 電腦再抽 (乙部)呢
?
咁如果(乙部 ...
‹ 上一主題|下一主題