用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 "65"基真
go

"65"基真 [複製鏈接]

我囡派左基真, 仲有無小朋友都係派左呢間小學? 交流吓!
   0    0    0    0

me too.  你第幾志願?  

65網, 除了仁立仁紀, 其他冇乜意見, 從校網得知, 比較之下, 覺得基真好似幾好, 校舍大,普通話教中文,所以選第二, 中左, 但冇乜FEELING , 因為都唔係好認識這間學校.  OK 啦, 第三之後, 更加唔識棟.

派了之後,再了解多些,口啤都不太差, 可能課程會比較淺.

比起第一志願的仁立, 大一培添. HEHE.

原帖由 sundaymami 於 09-6-8 20:33 發表
我囡派左基真, 仲有無小朋友都係派左呢間小學? 交流吓!

我係第三志願, 取RESULT果日....知道係基真, 我同你一樣冇咩FEELING, 但今日聽D同學仔媽媽講, 呢間學校唔係甘差 仲係幾好, 所以我都放心D

原帖由 mabelzero 於 09-6-8 20:51 發表
me too.  你第幾志願?  

65網, 除了仁立仁紀, 其他冇乜意見, 從校網得知, 比較之下, 覺得基真好似幾好, 校舍大,普通話教中文,所以選第二, 中左, 但冇乜FEELING , 因為都唔係好認識這間學校.  OK 啦, 第三之後, 更加 ...

yes agree.  你會否去叩門仁立或仁紀 ?

原帖由 sundaymami 於 09-6-8 22:01 發表
我係第三志願, 取RESULT果日....知道係基真, 我同你一樣冇咩FEELING, 但今日聽D同學仔媽媽講, 呢間學校唔係甘差 仲係幾好, 所以我都放心D

諗梗

原帖由 mabelzero 於 09-6-8 23:04 發表
yes agree.  你會否去叩門仁立或仁紀 ?

今朝去左基真註冊, 感覺好好, 加左分, 校舍好吸引, 靚過仁立好多添 hehe.  我同時也去了叩門仁立, 交左form.  只係叩呢間.   

原帖由 sundaymami 於 09-6-8 23:30 發表
諗梗

Great !

原帖由 kswiss 於 09-6-9 13:13 發表
基真不錯架!不要只信名牌效應.

另外,佢地有個非洲鼓隊好出名架!週圍巡迴表演架!

我個女, 第三志願, 都係派左呢度.
我第一志願選仁紀, 佢現在派左呢間, 我剛得鬆一口氣, 因呢間唔係咁谷, 相信個女會讀得舒服同開心.

我有朋友小二轉來呢間, 佢個仔讀得好開心, 而且考第一, d野係淺d, 但因適合適齡學生, 對佢地會d.

呢間活動教學, 仲係小小班, 又用普通話教中文, 睇落都几多優點.

我唔叩門了.

有無現讀緊的朋友, 分享下.

真太好了, 基真是一間不錯的學校, 雖然我己交左表申請扣門仁立, 但現在若然FAIL, 都未嘗是壞事.

HI itbc,
好奇想問, 第二志願選了那間 ? 如果唔係仁立, 還有那間比較熱門, 連第二志願都抽不倒.

原帖由 itbc 於 09-6-11 18:06 發表
我個女, 第三志願, 都係派左呢度.
我第一志願選仁紀, 佢現在派左呢間, 我剛得鬆一口氣, 因呢間唔係咁谷, 相信個女會讀得舒服同開心.

我有朋友小二轉來呢間, 佢個仔讀得好開心, 而且考第一, d野係淺d, 但因適合適 ...

hi,,,,,

我女係讀小一的.

tammy

全完二校

mabel,
我第二係全完第二.

大家遲下可以做同學仔了. (不過都要睇下仁立收唔收你小朋友).

eerr,
全完第二都好呀, 細校, 小一有3班.

tammy,
你囡囡係咁將會升小二呀, 得閒分享下比我地新生聽啦.

我現在帶個女去睇校舍了, 我估佢必定鍾意.

原帖由 kswiss 於 09-6-9 13:13 發表
基真不錯架!不要只信名牌效應.

另外,佢地有個非洲鼓隊好出名架!週圍巡迴表演架!

基真以前係深水埗名校, 出過很多猛人...

Hello, 我囡都係第二志願入基真. 有朋友讀緊,ok架! 鍾意它校舍大,小班,普通話教中文.而且仲會安排每天下午導修課,fit晒我呢啲在職媽媽.

但過左來葵涌區, 無咁多學生去讀.  
原帖由 youma 於 09-6-13 20:38 發表

基真以前係深水埗名校, 出過很多猛人...
‹ 上一主題|下一主題