用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問net 95將天叩門,有冇人已收到電話通知? ...
go

請問net 95將天叩門,有冇人已收到電話通知? [複製鏈接]

由於取消面試,由學校甄選,如有人收到通知,請告知,以便有心理準備。
   0    0    0    0

hazelwoo,
保持聯絡, 不過要等到7月2日

原帖由 hazelwoo 於 09-6-15 12:50 發表
由於取消面試,由學校甄選,如有人收到通知,請告知,以便有心理準備。

PotatoYung,

好,保持聯絡。我打過電話去問,佢地話教署話最遲7月2日要通知,所以佢地照寫,但我估佢地應該唔會咁遲,我覺得如果有,這星期會通知的。你派了第幾志願,那間學校呀?是否由頭到尾都係第1志願選將天呀?

其實學校一直留意收 fit 馬。

早在攪【K2 小青苗】已將一等一班 fit 馬 mark down 咗, 一到叩門時就知道誰是它的盤中物。

我有朋友家長 雖然 first round 入唔到, 但學校已致電向家長講明, 請放心, 就算抽唔到佢個仔, 叩門一定有位預比佢個仔。

原來 免費 【K2 小青苗】興趣班就是咁用, 難怪佢唔係收我小朋友 K3 啦。

仲有, 你們在 first round 交的 profolio 及問卷, 已有專人續一續一細閱, 絶不馬失揀人的。

原帖由 hazelwoo 於 09-6-15 12:50 發表
由於取消面試,由學校甄選

beywat496,

咁你小朋友讀邊間小學?幾年班?你當年冇揀將天,定係由頭到尾都係第一志願,但叩門都唔成功呀?

請問你講咩呀?

收到電話,ok啦

原帖由 hazelwoo 於 09-6-17 12:06 發表
收到電話,ok啦

你就好啦! 你幾時收到電話? 我仲等緊? 希望我都收到將天電話啦

我琴日早上收到的,將天會係星期六下午有小一講座,佢叫我地去聽囉。希望你都收到電話啦!

請問7月2日通知係指通知啲咩呀?

原帖由 hazelwoo 於 15-6-2009 16:02 發表
PotatoYung,

好,保持聯絡。我打過電話去問,佢地話教署話最遲7月2日要通知,所以佢地照寫,但我估佢地應該唔會咁遲,我覺得如果有,這星期會通知的。你派了第幾志願,那間學校呀?是否由頭到尾都係第1志願選將天呀? ...

7月2日係正式出信通知。

原帖由 SSL 於 09-6-18 23:57 發表
請問7月2日通知係指通知啲咩呀?

hazelwoo,
我仍未收到電話, 來電是否已落實取錄 ? 還是要回校INTERVIEW?
另是否在本週六有小一講座?
這校是我的第二志願, 可能要填第一志願才收, 但我的第一志願又抽可到, 叩門又唔收, 都唔知點好

te]原帖由 hazelwoo 於 09-6-18 15:56 發表
我琴日早上收到的,將天會係星期六下午有小一講座,佢叫我地去聽囉。希望你都收到電話啦! [/quote]

電話已確認,7月2日回校辦理註冊手續.
係,本星期六(20/6)有小一講座。
你第一志願係邊間呀?咁你抽到邊間呢?第三志願有冇叩門呀?

原帖由 hazelwoo 於 09-6-19 11:24 發表
你第一志願係邊間呀?咁你抽到邊間呢?第三志願有冇叩門呀?

我由頭到尾都係將天第一志願,但入唔到, 到今日都未收到電話 , 咁係唔係冇希望?

第一志願是選PLK馮晴, 已叩門但連INTERVIEW都沒有份, 表格寫明是在第1和第2輪選佢才大機會, 第一輪我是選誇區學校的, 這樣便連INTERVIEW 都沒份.
今次是抽到"景林天主教" , 此校去年已得一班小一, 今年有2班, 但每班不足20人, 恐怕遲些要殺校

te]原帖由 hazelwoo 於 09-6-19 11:24 發表
你第一志願係邊間呀?咁你抽到邊間呢?第三志願有冇叩門呀? [/quote]

馮晴今年識d人都派唔到,所以都多人叩門。我都明白等的心情係好難受的,你要努力,可能個天比多一次機會你選擇更好的學校呢! 你仲有冇邊間叩門呀?有冇interview的消息? 希望你快d收到好消息啦。另一方面,你都要去詳細了解下景天,可能有意想不到的收獲呢!
GOOD LUCK!

我都係抽到景天, 不過我唔會讀啦! 我只是入去註冊已經咬到我成腳蚊'難' 點比個仔讀呀, 日日咬到變 頭就死啦!我立即走左去陳耀星申請, 立即收左.  雖然唔係band 1, 但比校舍, 大小都比景天好十萬倍.  
好彩現在阿仔入到kts, 叩唔到都有後備.

我都係溤晴第一, 不過都無收到電話, 只是上次收到因停課所以要取消interview. 一直沒音訊. 唔知係唔係無interview呢??

12月15日出左世啦!似足我老公!

昨日下午 group interview PLKWWS, 相隔一時後即刻電話通知 OK, 個小朋友好醒目, 回答得體。

今年 TKO 真係好難 叩門。

原帖由 beywat496 於 09-6-20 11:05 發表
昨日下午 group interview PLKWWS, 相隔一時後即刻電話通知 OK, 個小朋友好醒目, 回答得體。

今年 TKO 真係好難 叩門。

唔係話23號通知咩?咁快

23號通知的已是最後了, 朋友個囡囡勁醒目, 對答如流, 所以 plkwws 即致電收, 間間學校都鐘意收 fit 馬, 唔想比其他小學搶先 。

原帖由 mimicheng 於 09-6-20 20:01 發表

唔係話23號通知咩?咁快
‹ 上一主題|下一主題