用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 找保母車
go

找保母車 [複製鏈接]

返學 : 黃大仙至九龍城
放學 : 九龍城至藍田
[email protected]:loveliness:
   2    0    0    0

講開校車,我頭先返學校覺得無得搭單程好麻煩,仲要貴過去年好多,咁點解學校唔了解下呢d問題?如果想反映可以同邊個講?

The new school bus fee is so expensive which is 20% more (I do understand the inflation but it is not possible 20% more when compare with the last year).  Meantime, I also want to know why HFKC change the service provider suddenly without any substantial benefit??

shall we negotiate with the servicde provider via the principle of HFKC???

我致電學校負責老師-姓余, 我現在這個情況需要我多付雙倍價錢原來700.00現在要$1,400.00 我打電話給老師, 她說沒有辨法我現在不知道怎麼好 .

oh how come we need to pay more than last year without any choice due to they are appointed service provider ????

回覆 4# bonnieyoyo450 的文章

那個負責校車余老師,簡直不知所謂,去年女兒在校車上俾其他高年班同學欺凌,佢竟然不分是非,態度惡劣去同我哋家長對話...如果唔係亞女係要係度讀,一定 complaint 佢去分區。至於校車問題,那天 07Jul 校長都企咗係度,我都有問佢了解貴咗咁多,而且車站又遠咗,佢話先交錢,待 27Jul 公佈時唔啱的話,可以退錢 then 可以揀唔坐...

各位家長:
           以前可以搭單程嗎?怎樣收費呢?

以前係以雙程計打8折, 不知后期有無再變   

原帖由 20091 於 09-7-12 19:46 發表
各位家長:

原帖由 20091 於 09-7-12 19:46 發表
各位家長:

蔡生年代單程係收2/3錢,但係如果你返放學都搭,不過唔同上落地點,就收貴d那程.
例如:搭去荃灣$850,搭去美孚$700.如果返學由美孚去,放學回荃灣就收$850,如果只搭一程回荃灣就收$567!

I'm looking for 返學 + 放學 :九龍城至藍田 kindergarten (morning class) - 保母車

Is there anyone can help?  Also, can anyone give me Mr Choi's contact to check about it?

Pls try call  9166 8563

原帖由 ACYW 於 09-8-11 15:55 發表
I'm looking for 返學 + 放學 :九龍城至藍田 kindergarten (morning class) - 保母車

Is there anyone can help?  Also, can anyone give me Mr Choi's contact to check about it?

原帖由 TwinWong 於 09-8-12 11:09 發表
Pls try call  9166 8563

He can't help.  Thanks for your information.

看看以下的, 唔知幫唔幫到你:

各位家長, 我向kingdom網 search 褓姆車隊, 見到以下資料, 可能旧d ,5知道用唔用得著, 希望可以幫到你地手啦!

荃灣、葵青、青龍頭、深井  -
林小姐  8104 8262 / 9090 4672

青衣 -
馬先生 9207 7797 / 9632 3236

又一村、澤安村、廣播道、九龍城、東頭村、畢架山、將軍澳(彩明苑) -
梁叔叔 9070 4705 / 2778 5975

黃大仙、樂富、竹園、龍蟠苑、威豪、慈雲山(下午校) -
陳叔叔 9350 2110

彩虹村、彩頤花園、坪石、彩雲、曉暉、彩暉、秀茂坪、順緻苑 -
何叔叔 9273 2266

藍田、匯景、麗港城、油塘、高俊、康柏、康雅、康華、德田、寶達 -
莫叔叔 9072 2708 / 2673 4289

沙田區 -
梁叔叔 9070 0198 / 2726 5816

馬鞍山 -
梁叔 2640 8195 / 9655 9019

大埔、粉嶺、上水 -
溫太 2666 6167 / 9496 0869

屯門、黃金海岸、小欖、青山公路 -
謝太 9432 8780 / 7722 9393

西貢、將軍澳 -
鄭先生 7302 4071 / 2719 3072

原帖由 ACYW 於 09-8-13 09:54 發表

He can't help.  Thanks for your information.

回覆 1# TwinWong 的文章

各位家長,

請問有無褓母車由紅磡海逸豪園去學校(來回)

你那边条綫比較難有車, 好少同學住那边, 新校車公司幫不上嗎? 你囡囡是小一新生

原帖由 joannecw 於 09-8-15 16:40 發表
各位家長,

請問有無褓母車由紅磡海逸豪園去學校(來回)

我囡囡係小一新生,新校車公司話無位要等後保位......

你註冊時, 無登記交費嗎, 定係迟了登記, 不留位給你呢?

你試一下聯絡
郭太 : 9019 0792   
問下她在你家的附近有無行家有位, 可車到你个女兒返學!

鄺生 : 9779 4481
我係向褓姆車團隊 裡找到的, 希望幫到你啦!

原帖由 joannecw 於 09-8-17 22:07 發表
我囡囡係小一新生,新校車公司話無位要等後保位......

你有時間的話, 都睇下自己樓下有無褓姆車, 可到九龍城附近, 如 民生幼稚園 / 華德小學,
如有問佢電話, 睇下有無車去到聖家小啦!

以下的都可試下
珍寶運輸公司 (由新界,九龍出香港)
    電話: 9080-2514 黃先生

原帖由 TwinWong 於 09-8-17 22:35 發表
你註冊時, 無登記交費嗎, 定係迟了登記, 不留位給你呢?

你試一下聯絡
郭太 : 9019 0792   
問下她在你家的附近有無行家有位, 可車到你个女兒返學!

鄺生 : 9779 4481
我係向褓姆車團隊 裡找到的, 希望幫到你啦!
...

Twingwong 多謝你幫忙,我會聨絡地。

其實學校上期星先通知我去註册,拒話校車己經滿咗。

請問你囡囡讀聖家幾年級呀?

我小朋友剛升上小2, 相信你是叩門的

原帖由 joannecw 於 09-8-18 10:08 發表
Twingwong 多謝你幫忙,我會聨絡地。

其實學校上期星先通知我去註册,拒話校車己經滿咗。

請問你囡囡讀聖家幾年級呀?
‹ 上一主題|下一主題