用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有冇人知MI KIDS套《童書奇想國》賣幾錢?? ...
go

有冇人知MI KIDS套《童書奇想國》賣幾錢?? [複製鏈接]

好多人好似係贈品送嘅唔使錢買?!
上網睇套書賣三萬幾台幣~唔知香港賣幾錢呢
   0    0    0    0

所謂贈品即是巳在MI Kxxx 的"教材package" 價內計咗啦, 你自己在網上直接向台訂購是最平的, 因為MI Kxxx會以至少4倍的價錢賣比你, 呢間黑店喺媽咪界巳出哂名掠水, 奉勸你切勿上當

我有一個問題,唔係咁清楚.點解你會對o黎間公司既內部運作咁熟悉o既?我覺得你既說話,好似好針對o黎間公司喎???????
因為我在BB EXPO,都有坐低了解過''童書奇想國''.我覺得價錢都算合理.大約六千幾蚊知嘛.我覺得套書動畫都幾靚呀!!又有CD同書.我都有D興趣,都諗緊買唔買好.
但係我上網都睇過.我計過大約港幣都要8千幾蚊喎.如果hk買就算有問題都有公司可以跟進返喎.咁你覺得我應唔應該幫hk o個間mi kxxx 買好呀???
原帖由 粟米媽咪 於 09-8-18 14:49 發表
所謂贈品即是巳在MI Kxxx 的"教材package" 價內計咗啦, 你自己在網上直接向台訂購是最平的, 因為MI Kxxx會以至少4倍的價錢賣比你, 呢間黑店喺媽咪界巳出哂名掠水, 奉勸你切勿上當 ...

我有個問題想問呀,我想問點解你好似咁熟悉o黎間公司o既?我覺得你好似有少少針對佢地咁o既?
其實我起bb expo度都有了解過o黎套''圖書奇想國''o既書o家.我覺得佢入面d圖畫同dvd d公仔都好靚呀.同埋都係6千幾蚊知嘛.
我上網check過.為返港紙都要8千幾蚊la.同埋起hk買就算有咩事,都可以搵到間公司換返嘛.
不過聽你咁講,我係咪唔應該幫hk間mi kxxx買呀?????
原帖由 粟米媽咪 於 09-8-18 14:49 發表
所謂贈品即是巳在MI Kxxx 的"教材package" 價內計咗啦, 你自己在網上直接向台訂購是最平的, 因為MI Kxxx會以至少4倍的價錢賣比你, 呢間黑店喺媽咪界巳出哂名掠水, 奉勸你切勿上當 ...

原帖由 Cathy1223 於 09-8-19 19:37 發表

人地都係講事實je,呢個公司確實賣得好貴,同埋吾係好值,d書又吾係搵d好出名既大學專家研制,祗不過係代理人地d書,轉一轉手就賣天價錢,我之前都叫個台灣朋友幫我睇過,反而佢叫我吾使買,係香港有好多呢類書都好好,同埋 ...
真係o家?咁你有咩好介紹呀?

原帖由 akpn 於 09-8-19 12:42 AM 發表
我有一個問題,唔係咁清楚.點解你會對o黎間公司既內部運作咁熟悉o既?我覺得你既說話,好似好針對o黎間公司喎???????
因為我在BB EXPO,都有坐低了解過''童書奇想國''.我覺得價錢都算合理.大約六千幾蚊知嘛.我覺得套書動 ...

童書奇想國喺香港係咪得MI KIDS一個代理!?
我CHECK過套書係韓國出~原價冇錯確實係港幣3K
臺灣後黎買左中文版權..我搵過曬平極都要七千幾...

套書勁多野~39本故事書+39隻CD+20隻DVD
我當凈係計佢98樣野~8K買返黎除開$80一樣OK啦

MI KIDS其他教材我唔清楚~不過聽人講有D食水好深
YOUR BABY CAN READ之類自己上網買平好多!!!
總之買咩之前GOOGLE下先~就唔會咁易俾人搵笨

我同意.
童書奇想國這套書在香港其他地方真的找不到,暫時應該只有mi kids一個代理.我計過全套約6仟多元除開每樣都需60元我都覺得貴,所以我都決定會買.
至於這間公司買D產品食水深我都有聽聞,但我覺得人家明碼實價,自己check清楚價錢合理咪賣囉!其實大家都是想找一些好教材幫自己小孩.
原帖由 LilMama 於 09-8-20 17:05 發表

童書奇想國喺香港係咪得MI KIDS一個代理!?
我CHECK過套書係韓國出~原價冇錯確實係港幣3K
臺灣後黎買左中文版權..我搵過曬平極都要七千幾...

套書勁多野~39本故事書+39隻CD+20隻DVD
我當凈係計佢98樣野~8K買返黎除開 ...

我唔響香港~都係上網搵《童書奇想國》先知有間咁嘅野
其實童話故事黎黎去去講果幾個故仔冇話邊個抄邊個...
價錢貴唔貴就見仁見智啦~話曬每個人價值觀都唔同!!

不過入面D圖畫真係畫得好靚~套3D嘅DVD仲好多國家都播過
冇諗過特登用黎學國語~志在有D歌俾個女聽+培養閱讀習慣咋

似乎呢道有sales扮媽咪hard sale 嗰間公司的product, 各位媽咪要小心呀!!!

真的同香港公司買就有保證? 我有保留
就算有, 請問為咩要比多4至5倍的價錢買一個"保證"?

原帖由 粟米媽咪 於 09-9-8 04:14 AM 發表
似乎呢道有sales扮媽咪hard sale 嗰間公司的product, 各位媽咪要小心呀!!!

真的同香港公司買就有保證? 我有保留
就算有, 請問為咩要比多4至5倍的價錢買一個"保證"? ...

邊度可以平4-5倍買到套書!?麻煩PM我

原帖由 Reximom 於 09-9-9 09:59 PM 發表

你無野呀嘩, 一本故事書+隻CD $160 都話OK?

咁鬼貴, 去買d 大陸版既英文童書, 加埋隻CD 可以$20-30 有交易, $160真係搵笨!

講多次!!每個人價值觀都唔同~憑乜用你嘅標準去衡量人
好似有人會喺香港讀大學~亦有人選擇去英國美國加拿大
出黎一樣都係DIPOLMA~照你講法去外國嘅就俾人搵笨!?

我明可能好多人對E間公司反感~但係唔該尊重下唔好OT
既然有時間得閑黎唱佢地..咁正義驚有媽咪上當俾人呃...
建議你地不妨寫信去報紙雜誌投訴會實際好多

原帖由 Reximom 於 09-9-10 06:52 AM 發表

係架, 我份人不嬲幾正義架, 就係驚有媽咪上當俾人呃...!

人地d $20-30既大陸版英文童書, 都係”英國美國加拿大出黎”, 不過係大陸d出版社買左版權番呢印, 你個d $160既係咩貨色先? “韓國出黎”個至播, 你話搵唔 ...

就咁睇你唔止懶正義~仲好搞笑下囉...-.,-"
拎大陸出版同台灣比~兩個地方生活指數同購買力都唔同
咁講大陸唔止書平~仲有大把野都平過好多地方添
家長買咩書本來就豐儉由人~覺得咁搵笨你唔去消委會!?
AFFORD到買套貴D嘅有咩問題~會唔會仇富左D

‹ 上一主題|下一主題