用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請指教:住荔枝角泓景臺嘅媽咪,選N1,附近有乜好選擇呀? ...
go

請指教:住荔枝角泓景臺嘅媽咪,選N1,附近有乜好選擇呀? [複製鏈接]

請指教:朋友剛搬到荔枝角泓景臺,要選N1,附近有乜好選擇呀?
   0    0    0    0

Learning Habitat

我個囡囡係2008年9月中出世, 剛搬到泓景台, 我想幫佢報下年n1, 請問有邊間好呢?

其實我都係住附近, 但我會搵九龍塘或九龍城一帶, 因為車程入青衣, 荃灣差不多

係呀! 呢度好多父母都同小朋友搭巴士去九龍塘個边返學, 其實唔遠.  又或者, 你可以考慮美孚個边間THINK.

原帖由 conniew117 於 09-9-11 14:01 發表
其實我都係住附近, 但我會搵九龍塘或九龍城一帶, 因為車程入青衣, 荃灣差不多

我都係住泓景台,bb都係9月出世,我都係諗住比佢番kowloon tong,但係好多學校都話要插班,無甘快確實個位,其實都幾煩,我都有諗過美孚個間THINK, but don't know is it good or not?

我唔敢講好唔好, 因為我無報過, 不過我有個舊neighbour個女讀緊K2, 好似話都讀得幾開心.

原帖由 ballballpen 於 09-9-12 00:37 發表
Is THINK at Mei Foo good or not? application can be submitted on 26/9. please advise, thx!

Victoria Harbour Green.  No.12 bus take you directly to school and return stop is at the door 10min ride.  Cheaper than riding the school bus.

Where is the Victoria harbour
green? What is the Chinese name?

wow...my daughter also born in 0806..there are so many babies around here

9月出世真係比較尷尬, 我打左一d學校問, 都話要waiting...唉, 真係好煩
‹ 上一主題|下一主題