用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學午膳時間帶甚麼檯墊?哪裏買呢?
go

小學午膳時間帶甚麼檯墊?哪裏買呢? [複製鏈接]

醒目開學勳章

午膳時要帶甚麼檯墊?哪裏買呢?
   0    0    0    0

如果在學校訂飯. 供應商通常送檯墊和餐具.
如自已帶飯. 可到日本城等地方買膠質地的長方墊.

原帖由 BabyLincoln 於 09-8-22 22:22 發表

可唔可以用d 廢紙,(例如銀行宣傳單張)

墊完同d飯後垃圾包埋一齊掉.

我想知道如果帶台墊返學, 食完點呀? 帶回家洗呀? 咁咪好多野帶來帶去?

醒目開學勳章 王國長老

我女係帶膠檯墊
花園街車仔檔果d都好襟用, 用成年都唔爛
唔知你學校安排點呢? 我地係小朋友自己清理完, lunch之後清場, ee黎收飯盒時再抹檯, 咁張檯墊放locker就可以了, 年尾再見
原帖由 elmamama 於 09-8-24 01:31 PM 發表
可唔可以用d 廢紙,(例如銀行宣傳單張)

墊完同d飯後垃圾包埋一齊掉.

我想知道如果帶台墊返學, 食完點呀? 帶回家洗呀? 咁咪好多野帶來帶去?

小女今年升小一, 我都唔知點, 未開始....

arm arm 再問老公, 佢話學校派wor

原帖由 Charlotte_mom 於 09-8-24 15:05 發表
我女係帶膠檯墊
花園街車仔檔果d都好襟用, 用成年都唔爛
唔知你學校安排點呢? 我地係小朋友自己清理完, lunch之後清場, ee黎收飯盒時再抹檯, 咁張檯墊放locker就可以了, 年尾再見
...

原帖由 BabyLincoln 於 09-8-22 22:22 發表

如果係學校訂飯多數有得送
大眾書局都有得買。

如果唔介意不是卡通, 我有呀, 送俾你吖
‹ 上一主題|下一主題