用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家可否俾d意見我呀.....好煩
go

大家可否俾d意見我呀.....好煩 [複製鏈接]

大家可否俾d意見我呀.....好煩

我個仔會係2010年1月返九龍塘方方2歲學前班,我老公死都要阿仔讀國際班(全英),佢話想阿仔英語能力好d(係屋企已是菲傭姐姐湊),但我同我老公既英語水平只是去到中五程度,我好擔心到時想了解阿仔係學校既情況時唔知點同外籍老師了解(自己英語又唔係好好)又唔知可否問其他老師了解,唔知有冇家長有過呢d問題呢 / 可否教我解決方法 ?
同埋可否俾d意見我點同阿仔揾d好既K1學校(阿仔是12月出世)...唔該....唔該....
   0    0    0    0

可否俾d意見我呀......

醒目開學勳章 貢獻勳章

我諗~ 你要同老分傾掂數先好喎!
其實好多兩文三語嘅KG都辦得唔錯, 6歲以下仲係語言敏感期, 你俾幾多佢都學到架! 唔駛一定要english only!

其實家長同老師溝通有問題之外, 我怕第日你地同小朋友溝通都會有問題!
解決: 可以係你兩公婆學好英文, 或者要個小朋友兩樣都同時學好!

點搵好嘅KG, 你係細仔.. 會難少少, 不如遲一年做大仔啦!

讀完國際班N1, 之後再讀K1-K3的中英班, 是否OK?

原帖由 MWFCHAN1 於 09-8-29 10:59 發表
讀完國際班N1, 之後再讀K1-K3的中英班, 是否OK?

呢個都係我個Plan.
‹ 上一主題|下一主題