用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 文理體藝會﹣滾軸溜冰班
go

文理體藝會﹣滾軸溜冰班 [複製鏈接]

各位媽咪:

見到文理體藝會promote滾軸溜冰班,佢話tvb贊助課程,由初級$3388, 中級$3488, 高級$3588,但現在因為tvb的贊助可以用$2988來讀哂初,中,高班,重包曉保証tim。但好似有些問題,你們有沒有聽過文理體藝會的課程好不好呢?有沒有人讀過呢?
   0    0    0    0

上次係會展, 佢地勁hard sell, 好反感!

醒目開學勳章

睇過佢哋章程:
好反感, 明明就係滾軸溜冰, 但就係"仿雪溜冰", 響公園內仿乜鬼嘢雪, 而且學費超貴, 小組教授都圍起嚟$400/鐘, 坊間有規模的滾溜學校都係約$100/鐘。佢話"包識", 睇d細字, 原來包識係講緊完成晒4小時的課程後, 小朋友可自已溜到50-100m, 講真, 一個正常的小朋友, 係冇可能做唔到的。

見過佢哋上堂:
一粒鐘過去, 我都睇唔出佢嗰堂教過d乜, 初班仲要家長幫手扶住個小朋友添, 其實, 要學識滾溜, 最重要"唔准扶", 一日扶住, 係永遠都學唔識的, 跌--係必經階段。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!
‹ 上一主題|下一主題