用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 阿女(1B) 話返學好開心, 知佢開心, 我更開心... ...
go

阿女(1B) 話返學好開心, 知佢開心, 我更開心... [複製鏈接]

唔知其他一年級新生是否一樣咁開心呢? 好彩佢有一個幼稚園朋友仔同班, 而兩個班主任都很好....
   0    0    0    0

我個仔都好開心呀, 我覺得我冇揀錯學校囉, 舊年真係好大壓力咖
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

Hello lotto,

我個女話已經認識咗你個女啦, 仲有佢都話兩位老師好好人呀   佢哋宜家已經換好位啦,不過有2位男仔比較naughty,所似被老師再換位~~

我女女(1D)都話好開心呀~做媽媽知道佢返學開心~都放心晒~
希望各位小朋友都繼續開開心心上學去~

我問阿仔返學開唔開心 , 佢話麻麻咋 , 可能失書事件令佢唔多唔少有些影響吧
Emily , 我仔哩幾日小息都係同你個女一齊食野 , 佢話你囡囡請佢食百力支呀 , 上次你提過讀珈琳的丁海鏵都係1D班 , 我仔識得佢 , 原來K1 K2係同班同學 , 不過, 我仔話丁同學唔認得佢喎 , 依家又再同一個班但就無交流

原帖由 tszkiuma 於 09-9-4 12:04 發表
我問阿仔返學開唔開心 , 佢話麻麻咋 , 可能失書事件令佢唔多唔少有些影響吧
Emily , 我仔哩幾日小息都係同你個女一齊食野 , 佢話你囡囡請佢食百力支呀 , 上次你提過讀珈琳的丁海鏵都係1D班 , 我仔識 ...

係呀~我女都有話同你個仔小息一齊食野~
真係好~有伴~
開學個日放學突然同你say hi~冇嚇親你嘛~

無嚇親...o個日我一早已見到你 , 不過唔敢肯定你就係EMILY , 而且又同緊另一個家長傾緊 , 所以才無主動同你SAY HI 先咋

原帖由 Emily_Wah 於 09-9-4 12:15 發表

係呀~我女都有話同你個仔小息一齊食野~
真係好~有伴~
開學個日放學突然同你say hi~冇嚇親你嘛~

放心曬la, 亞女話校車姨姨己幫佢換咗位,再無比人蝦, 開心番曬, 另外校車姨姨都follow得好快,佢已經打咗電話比我,問我今日佢嘅安排有無令囡囡開心番,真係抵讚, 有做嘢,而且快

原帖由 樂B媽媽 於 09-9-4 09:45 發表
Hello lotto,

我個女話已經認識咗你個女啦, 仲有佢都話兩位老師好好人呀   佢哋宜家已經換好位啦,不過有2位男仔比較naughty,所似被老師再換位~~

太好啦, 不過阿女話佢識了幾個同學仔, 唔知你個女係邊個呢?  點解你咁叻知道我個女係邊個?  樂B媽媽, 我地可以多d分享啦....

嘩...你地已經相認咗嗱, 我咪好蝕底....
原帖由 tszkiuma 於 09-9-4 12:25 發表
無嚇親...o個日我一早已見到你 , 不過唔敢肯定你就係EMILY , 而且又同緊另一個家長傾緊 , 所以才無主動同你SAY HI 先咋
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

日後有大把機會啦

原帖由 臣媽 於 09-9-5 11:43 發表
嘩...你地已經相認咗嗱, 我咪好蝕底....

hihi大家好
我囡囡都係讀1b班0嫁!!
佢而家話比我知識到一個朋友叫梁x汶(唔好意思打晒人地個全名),唔知係咪你地0既小朋友呢??我囡囡姓侯,好易記我囡囡話佢同梁X汶一齊小息交換餅食,好開心添

lotto,

你唔記得我之前問過你嫁, 我囡囡叫Natalie(瑶瑶), 佢最近識咗個朋友仔叫(彤彤)..

我囡囡都有同佢D friend交換餅食, 但被老師話唔可以交換, 可能驚小朋友敏感或唔乾淨掛~~

原帖由 樂B媽媽 於 09-9-7 14:01 發表
lotto,

你唔記得我之前問過你嫁, 我囡囡叫Natalie(瑶瑶), 佢最近識咗個朋友仔叫(彤彤)..

我囡囡都有同佢D friend交換餅食, 但被老師話唔可以交換, 可能驚小朋友敏感或唔乾淨掛~~ ...

我可答你, 因依家非常時期(人類豬流感)!
老師唔比小朋友交換食物, 怕唔合衛生, 病菌容易交叉感染

亞囡話老師在小息時話,交換食物是可以ga,方法是你一塊餅,我一塊餅,就無問題,千祈唔好你一啖,我一啖在同一食物上,亞囡即刻開心曬 ,因為又可分享食物~~
‹ 上一主題|下一主題