用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 對優才再加分
go

對優才再加分 [複製鏈接]

本身都好鍾意呢間學校,
今日一早同囝囝去面試時,
唔知佢係咪有啲唔舒服(因為臨瞓有啲燒),
定係太早既關係,
竟然臨場扭計唔肯跟老師上樓上面試,
仲喊埋出口,
我哋兩老氹極都唔肯上去,
諗住今次實連面試機會都冇埋,
諗住走人之際校長就突然喺我哋面前出現,
佢不單冇催同迫我哋叫囝囝快啲上去,
仲問我哋佢係咪唔舒服定太緊張,
跟住仲叫我哋帶佢去睇魚同寄居蟹等佢舒緩吓情緒先,
然後等下一個時間個part再俾佢試吓,
好彩cool down咗一輪之後囝囝最後都肯上樓.
雖然咁既表現我同老公都唔抱太大期望,
但起碼都盡咗力啦!
但係就對呢間學校同校長再加分喇!
   0    0    0    0

王國長老

記得我囡囡呢一屆有位小朋友interview時又係喊晒同唔肯離開父母上樓, 因為當日得佢一個小朋友係咁比較印象深, 但最後呢位小朋友入讀左優才, 校方都會明白同體諒小朋友咁細, 驚都唔出奇, 唔會因為咁就怪個小朋友, 扣分..... 雖然我唔認識將軍澳果邊既老師, 但旺角呢邊既老師真係好好

祝妳仔仔順利!

原帖由 edea 於 09-9-6 00:19 發表
記得我囡囡呢一屆有位小朋友interview時又係喊晒同唔肯離開父母上樓, 因為當日得佢一個小朋友係咁比較印象深, 但最後呢位小朋友入讀左優才, 校方都會明白同體諒小朋友咁細, 驚都唔出奇, 唔會因為咁就怪個小 ...

好多謝你既鼓勵呀!

patBmom,

係邊位校長呀? 陳校長還是曹校長呢?

輪到我地聽日去見啦, 祝大家好運, 舊年08 既 k3 生, 我地學校有8位小朋友可以入到優才, 成續真係好好呀 ^^ 希望我地今年再接再厲

我都聽過人講校長咩都會親力親為架...希望你小朋友得啦 另我想問你有冇做PROFO呀???有冇問你地D咩呀???小朋友又問D咩呢???我好緊張....唔好意思問你咁多野...THX!!!

原帖由 patBmom 於 09-9-5 23:45 發表
本身都好鍾意呢間學校,
今日一早同囝囝去面試時,
唔知佢係咪有啲唔舒服(因為臨瞓有啲燒),
定係太早既關係,
竟然臨場扭計唔肯跟老師上樓上面試,
仲喊埋出口,
我哋兩老氹極都唔肯上去,
諗住今次實連面試機會都冇埋,
諗 ...

原帖由 Michelmcy 於 09-9-6 01:24 發表
patBmom,

係邊位校長呀? 陳校長還是曹校長呢?

輪到我地聽日去見啦, 祝大家好運, 舊年08 既 k3 生, 我地學校有8位小朋友可以入到優才, 成續真係好好呀 ^^ 希望我地今年再接再厲 ...

係陳校長呀!

原帖由 wongpsv 於 09-9-6 11:46 發表
我都聽過人講校長咩都會親力親為架...希望你小朋友得啦 另我想問你有冇做PROFO呀???有冇問你地D咩呀???小朋友又問D咩呢???我好緊張....唔好意思問你咁多野...THX!!!

...

謝謝呀!
我見大部份都有做,
我當然唔例外啦!
問題都係一般問你點解揀呢間學校?鍾意咩教育?講吓自己小朋友咁啫!
至於小朋友問咩,
因為我個仔嗰日扭晒計,
佢肯上去我開心都嚟唔切,
所以之後我都冇迫佢講番做過啲咩,
佢只係話上去玩囉,
砌積木畫畫咁咋!
希望幫到你啦!

同意呀!陳校長真係好好,又親力親為,又親自帶領遊戲同小朋友玩住咁上課室,令小朋友可以好開心咁跟住去,唔會有緊張感覺.走果時我仔係草地玩到唔跟很走呀,仲問我幾時可以再黎玩.
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

希望大家有好消息!

‹ 上一主題|下一主題