用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009~2010 K2P Chat啦!!
go

2009~2010 K2P Chat啦!! [複製鏈接]

見仲未有人開, 我開返個topic先

我係馬天胤媽咪啊~~
仲有冇其他家長??
   0    0    0    0

回覆 1# kittynleo 的文章

Hi, My daughter is Heather, 韋晞瑤 from K1K.

天胤FROM K1I (kent road)

今天冇返學, 比個仔嘈我話,
媽咪, 你瞓到唔知醒啦
12點半啦
我話:咁點算好?
佢話:咁你明天同miss tang 講話我病左啦

Hello, 我係許樂深媽咪,樂深同馬天胤都係搭同一架校車架!

2009~2010 K2P Chat啦!!

hi,

我係楊璟柏媽咪,之前k1L,
我個仔話有個同學常常打他,
第一天返學回家隻眼已被他打紅了,危險!
我個仔話第一時間講比老師聽,激死!

咁老師有冇打電話比你解釋呀? 我個女舊年在校車比一個K2學生"mit", 塊面有幾處指甲印, 紅左及腫左, 我老公夜晚10點幾返屋企見到D傷痕, angry到影抵D傷痕and print them out, 放入手冊complain.  我的二天就打電話同班主任講, 請佢唔好比個K2學生同其他小朋友坐, 因可能會發生在其他小朋友身上.

我地問Heather有冇同跟車老師講,佢話冇,因為老師唔比佢地講野, 比佢激死.

嘩~~小心d!!

我其實教個仔第一時間捉住小朋友隻手
保護左自己先
等話得比老師知便太遲了!
都發生左, 講來都冇用了....

如果比老師見到, 最多咪以為小朋友打交
等阿仔自己同老師解釋返

樂琛媽咪, 我今天問天胤,
佢先同我講話, 係呀, 佢同我一架車的
咩你唔知咩
你where上車的?好似早過我地

Hello! 我個女叫 '萬松琛' Audrey
同'馬天胤'一樣都係由 K1I 過嚟!

Audrey 話佢哋今日大調位, 去咗西瓜組,
無得同 天胤坐 Lu!

新歌:
1. 八月+五是中秋
    看 看月亮玩花燈

2. 幼稚園裹排排坐
    一起拍手唸兒歌
    讀書寫字共遊戲
    樣樣學來樂趣多

2009~2010 K2P Chat啦!!

hi,

上次打我個仔那個同學又咬他,回家還見到牙印,不過我仔仔話老師已經掉了位,但因他們是日同一輛校車,所以常常見到他,我個仔話他在k1也是常常打人.

仔仔話全班轉組,他是香蕉組,有冇人和他同組呢?

Hello, 終於見到2P班. 我B仔係范立衡(Henrik).

關於打人事件, 我問B仔班內有沒有naughty boy, 但B仔話no. 奇怪奇怪!  不過我都教定B仔一定要先保護自己, 然後話比老師聽.

小女話昨天已經默咗
英文: A,B,C,D,E

今天默中文

HI 各位好, 我係廖峻毅媽咪呀

你地d小朋友真係好聰明呀!我個仔好似成日唔知返學做乜咁, 問親佢, 個答案都係同k1一樣, "唔知呀!"
上次因個仔病左, 去唔到馬天胤個生日會, 真係好可惜呀!

今年10月 KV Birthday Party 早咗一星期, 仲要唔要helloween 做型?
‹ 上一主題|下一主題