用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 喂喂....請問有無K1J班同學仔
go

喂喂....請問有無K1J班同學仔 [複製鏈接]

喂喂....請問有無K1J班同學仔, 一齊傾吓
   0    0    0    0

hello,
我囝囝都係K1J.
我係全職媽, 現每天都接送他返學, 你呢?
我已識了幾位K1J媽媽, 送完返學, 都有一齊lunch, 傾下仔經. 你有時間都可一齊來聚一聚.

我係k1h ga..不過唔係全職mummy..我想問下你地做全職mummy悶唔悶呀? 有冇後悔? 因為我都考慮緊呢個問題?

原帖由 LoLoLoLo 於 09-9-22 23:20 發表
hello,
我囝囝都係K1J.
我係全職媽, 現每天都接送他返學, 你呢?
我已識了幾位K1J媽媽, 送完返學, 都有一齊lunch, 傾下仔經. 你有時間都可一齊來聚一聚.

hi:
我都係 K1J 全職mummy , 想傾什麼呀....... ?
另 : 回复ballmui 我有時都會悶 , 但我覺得非常值得,而
       到現在完全沒有後悔感覺 !!!
JoeB

My daughter is studying in K1J.   Her name is Chan Hoi Ching.  

原帖由 JoeB 於 09-9-23 11:33 PM 發表
hi:
我都係 K1J 全職mummy , 想傾什麼呀....... ?
另 : 回复ballmui 我有時都會悶 , 但我覺得非常值得,而
       到現在完全沒有後悔感覺 !!!
JoeB
ibaamyng

悶! 吾悶, 好忙架, 但忙D咩? hehe...係無事忙...
我同JoeB都成日傾計架啦, 得閒一齊傾呀!
同JoeB一樣, 真係無後悔, 係值得, 小朋友既童年好快就過, 值得陪在他身邊, 他更加需要我地在他身旁...
講真宜家D小朋友咁早熟, 再大D, 佢就吾要我地喇!

hello ibaamyng,
我知, 你囡囡坐係門口位痳, 因你囡囡好可愛, 再加上我外甥女又係叫陳凱晴, 所以已經留意了你囡囡啦...hehe...

原帖由 ibaamyng 於 09-9-29 14:32 發表
My daughter is studying in K1J.   Her name is Chan Hoi Ching.  

呵呵 .... 完全同意 LOLOLOLO 講法, 小朋友真係大得很快 ....
Hi ibaamyng ....
好高興認識你 .... 我曾聽 LOLOLOLO說過 在 K1J 班有個小妹妹與她的外甥女同名.... 原來就是你的囡囡.....那下次有機會我們可以約出來傾傾仔女經 ....  

原帖由 LoLoLoLo 於 09-9-30 00:12 發表
悶! 吾悶, 好忙架, 但忙D咩? hehe...係無事忙...
我同JoeB都成日傾計架啦, 得閒一齊傾呀!
同JoeB一樣, 真係無後悔, 係值得, 小朋友既童年好快就過, 值得陪在他身邊, 他更加需要我地在他身旁...
講真宜家D小朋友咁早 ...

Hi, 凱晴這個名由算命先生改, 非常之common.  我之前有跟返學,D 小朋友好smart.  我亦發覺小晴比返nursery 好很多. 她亦很喜歡返學.  上星期跟她温習English 課本, 她境然教我phonic (A 和 B).  令我開心到不得了.

我亦希望有機會跟大家share下D心得.

原帖由 JoeB 於 09-9-30 08:32 PM 發表
呵呵 .... 完全同意 LOLOLOLO 講法, 小朋友真係大得很快 ....
Hi ibaamyng ....
好高興認識你 .... 我曾聽 LOLOLOLO說過 在 K1J 班有個小妹妹與她的外甥女同名.... 原來就是你的囡囡.....那下次有機會我們可以約 ...
ibaamyng

Hi 小晴媽:
    呢個名ok 喎 ... 就係因為好聽才多人改 ....
    係呀 !! 我亞仔都有返黎同我分享學校的事,
    我又係超開心 ... 可能有 d 人會覺得咁小事都咁開心,
    但我又真係會由心裡面開心出來 ...
    記得有一次, 亞仔放學回來,佢留了半個麵包在食物盒內,
    我問佢為什麼唔食晒呀 !! 佢話老師叫佢留一半帶回
    家給爸爸媽媽家人分享 ,佢重叫我們一定要吃, 那一刻
    我真係開心到不得了 ...   hehe ...
joe

原帖由 ibaamyng 於 09-10-2 14:50 發表
Hi, 凱晴這個名由算命先生改, 非常之common.  我之前有跟返學,D 小朋友好smart.  我亦發覺小晴比返nursery 好很多. 她亦很喜歡返學.  上星期跟她温習English 課本, 她境然教我phonic (A 和 B).  令我開心到不得了. ...
‹ 上一主題|下一主題