用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 各位家長,你填左表未?
go

各位家長,你填左表未? [複製鏈接]

我好緊張呀! 就黎到星期五了, 我依家都仲未填form呀,我又驚填錯........ 又擔心派唔到........ 攪到失眠 la...........
另外,又話第8點~適齡兒童有10分,點解張form又唔見?
係咪因為個個都係適齡兒童? 咁一早就唔好標名呢樣嘛 ~~
   0    0    0    0

甘快就瞓唔到 甘要int時米大件事 適0 個part唔晒係form到填架 佢一睇你b/d 就已知 基本送硬la 呢10分
原帖由 ta_ta 於 09-9-23 14:22 發表
我好緊張呀! 就黎到星期五了, 我依家都仲未填form呀,我又驚填錯........ 又擔心派唔到........ 攪到失眠 la...........
係咪因為個個都係適齡兒童? 咁一早就唔好標 ...

係呀 ~~~ 到IN 時我諗我死得添嘞... 我其實由佢K.1已經諗緊....... 依家殺到埋身..... 真係覺得如果我選錯就害左佢..........(雖然話讀唔讀到書靠佢自己)

原帖由 ShinTeresa 於 09-9-23 14:26 發表
甘快就瞓唔到 甘要int時米大件事 適0 個part唔晒係form到填架 佢一睇你b/d 就已知 基本送硬la 呢10分   

我睇過吓張申請表啦,但係未填,因為我個女得15分,希望唔大,所以我比較緊張直資嗰D。

原帖由 ta_ta 於 09-9-23 14:22 發表
係咪因為個個都係適齡兒童? 咁一早就唔好標 ...

me too...仲未知點填...

我個囝只得15分都唔知點填好??

醒目開學勳章 王國長老

我仲衰, 得10分, 有d想嬲嬲地交份form返教育局直接放棄第一輪等大抽獎, 不過去教育局遠d, 所以都係交去間津小

原帖由 surewin 於 09-9-23 03:46 PM 發表

me too...仲未知點填...

回覆 7# boscomother 的文章

我想問你o地15分裹面係咪已經計埋適齡兒童o個10分~~

有無人可以話我知, 份表係唔係有白, 籃, 黃三頁, 但我記得家中的只有白, 黃兩色, 好驚攪錯,

原帖由 Ferrari3882 於 09-9-23 16:09 發表
有無人可以話我知, 份表係唔係有白, 籃, 黃三頁, 但我記得家中的只有白, 黃兩色, 好驚攪錯,

應該是白,藍,黃 三頁!

原帖由 Ferrari3882 於 09-9-23 16:09 發表

一式有3頁...你睇真d 

原帖由 Charlotte_mom 於 09-9-23 15:56 發表
我仲衰, 得10分, 有d想嬲嬲地交份form返教育局直接放棄第一輪等大抽獎, 不過去教育局遠d, 所以都係交去間津小

唔好嬲, 志在參與丫嗎
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

未填呀=.=

醒目開學勳章 貢獻勳章

已經填好預備星期五交, 我一早已有晒方向會以平常心對待無咩好擔心, 祝大家小朋友都入到心儀學校
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

yes
原帖由 surewin 於 09-9-23 16:16 發表

應該是白,藍,黃 三頁!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

原帖由 mcheung1 於 09-9-23 14:56 發表
in???點解要in,係咪講梗政府小一填表, 唔係只計分,唔駛in.

一間間啦,有d乜都睇乜都問.
無知是福

Hi,
想問如果只有適齡分數, 而又跨區揀熱門心儀小學, 机會是 否"0"  ?
好無奈

原帖由 Charlotte_mom 於 09-9-23 15:56 發表

原帖由 FnDmum 於 09-9-23 18:29 發表
Hi,
想問如果只有適齡分數, 而又跨區揀熱門心儀小學, 机會是 否"0"  ?
好無奈

如冇特殊途徑............的確係零.
無知是福

係啦!  甲)  1-5 要揀一項, 咁揀咗父母為畢業生(10分),就揀唔到首名子女(5分), 咁唔係話首名子女一定有5分嘅咩? 又要再揀, 即係嗰5分有定無gar???
‹ 上一主題|下一主題