用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港同延期interview後不可改時間
go

港同延期interview後不可改時間 [複製鏈接]

港同延期interview,搞到我又撞期,不過吾係撞interview,而係撞讀緊幼稚園個function。

打左電話問港同(聽電話果個答到把聲好殘但依然很有禮貌),佢話interview時間無得改。
   0    0    0    0

原帖由 Tinko 於 09-9-26 11:06 發表
港同延期interview,搞到我又撞期,不過吾係撞interview,而係撞讀緊幼稚園個function。

打左電話問港同(聽電話果個答到把聲好殘但依然很有禮貌),佢話interview時間無得改。 ...

我都係延期後撞時間, 都唔係interview, 而係通利聲樂團週年演出, 11/10pm.囡囡好期待表演.

我都未打電話問, 你係sun or sat呀, 如果sat(10/10) pm我就ok, 唔知有冇機會同你對調呢? 學校又俾唔俾呢??

請check PM

原帖由 濤兒 於 09-9-26 13:25 發表

我都係延期後撞時間, 都唔係interview, 而係通利聲樂團週年演出, 11/10pm.囡囡好期待表演.

我都未打電話問, 你係sun or sat呀, 如果sat(10/10) pm我就ok, 唔知有冇機會同你對調呢? 學校又俾唔俾呢?? ...

原帖由 Tinko 於 09-9-26 15:45 發表
請check PM

Tinko,
我見唔到你個pm呀, 我send左一個俾你, 你睇下見唔見到.  or send email to me at [email protected]
Thanks.

已再pm俾你。

下午打去港同無人聽,未問倒可吾可以同指定candidate swap。

原帖由 濤兒 於 09-9-26 16:50 發表

Tinko,
我見唔到你個pm呀, 我send左一個俾你, 你睇下見唔見到.  or send email to me at [email protected]
Thanks.

港同first in是group interview, 沒有可能改期。

原帖由 Tinko 於 09-9-26 22:43 發表
已再pm俾你。

下午打去港同無人聽,未問倒可吾可以同指定candidate swap。

因怕天氣越來越壞,今早冒雨交左“自行”表,之後打去問港同問可吾可以同“濤兒”swap interview 個時間。佢話不可以同指定某一位candidate swap,因咁樣可能會影響評分。mouth:" />

依我理解,佢既意思係the candidate combinations of all the groups 係刻意安排既,吾係隨機既結果(但我吾知根據d乜理由亦無問佢),所以牽一髮而動全身。我相信呢個亦都係港同非不得以都吾想調時間既原因。

不過今次佢就記低左我d個人資料,話睇下可吾可以同我安排第個時間,but there is never a promise.

不過有一線希望都好。

醒目開學勳章 王國長老

以我所知, 港同分組應該無random, 不過會唔會見到同校就特別分開, 我就唔知喇
可能轉左時間, 反而會做就左d識既小朋友o係埋一組, 咁會對其他唔識既小朋友唔公平(我自己估咋!)
anyway, 一組小朋友, 果時問過, 學校話如果多人outstanding, 咁就多d人出線, 如果成組都唔夠醒, 亦有可能一個都唔會出線wor
原帖由 Tinko 於 09-9-28 03:52 PM 發表
因怕天氣越來越壞,今早冒雨交左“自行”表,之後打去問港同問可吾可以同“濤兒”swap interview 個時間。佢話不可以同指定某一位candidate swap,因咁樣可能會影響評分。mouth:" />

依我理解,佢既意思係the candidate comb ...

今早我打了去問改時間,佢下午已經復番我,仲幫我改左添!可能我問左佢一條問題,令佢唔可能唔幫我改呱!我就係問佢如果改唔到時間,係唔係叫小朋友唔好in呢?
(可能我個女已經被label左唔好收佢!)

我都收倒港同電話,成功改左期。

佢話會另寄一封新interview信黎,標明新時間同組別。各位已改時間既家長記住帶新信呀。

Good luck!
‹ 上一主題|下一主題