用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 田灣始南好? or 聖雅各好? 請指教,謝謝! ...
go

田灣始南好? or 聖雅各好? 請指教,謝謝! [複製鏈接]

田灣始南課程深D?
但有人話聖雅各派中學好D?
請有心人指教
   0    0    0    0

聖雅各好D, 始終要讀中學,灣仔區比南區多選擇,
由於兩間都係聖公會的小學,連校訓都一樣,很多課程都差唔多。2年後,聖雅各會搬入新校舍。

原帖由 依花 於 09-9-29 10:12 發表
田灣始南課程深D?
但有人話聖雅各派中學好D?
請有心人指教

多謝你保貴的意見,那麼請問聖雅各會搬去邊????
你小朋友一定係聖雅各讀緊,對嗎?

原帖由 JustinJustin 於 09-9-29 10:29 發表
聖雅各好D, 始終要讀中學,灣仔區比南區多選擇,
由於兩間都係聖公會的小學,連校訓都一樣,很多課程都差唔多。2年後,聖雅各會搬入新校舍。

聖雅各小學、教堂、及聖雅各福群會在原址重建,聖雅各小學暫時搬了去聖保祿醫院對面。
囝囝考到私小,唯有放棄聖雅各。

原帖由 依花 於 09-9-29 11:04 發表
多謝你保貴的意見,那麼請問聖雅各會搬去邊????
你小朋友一定係聖雅各讀緊,對嗎?

Some wedsite information shows that 聖雅各 had 2X students to Queen's College in 2007/8.

However, I cannot find the allocation result last year. Anyone can tell?

Many thanks.  

原帖由 JustinJustin 於 09-9-29 11:37 發表
聖雅各小學、教堂、及聖雅各福群會在原址重建,聖雅各小學暫時搬了去聖保祿醫院對面。
囝囝考到私小,唯有放棄聖雅各。
‹ 上一主題|下一主題