用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 請問知唔知K2幾時知升唔升到小學呀?
go

請問知唔知K2幾時知升唔升到小學呀? [複製鏈接]

請問知唔知K2幾時知升唔升到小學呀?幾時計成績呢?thx~
   0    0    0    0

如果冇錯應該K3開學後,學校有通告俾家長是否願意留校升小一。(我個女06年嗰陣係咁樣)

Yes, 今年都係K3開學後 (9月)就收到通告. 而成績就計K2 的. 希望幫到你啦.
原帖由 DebbieMoon 於 09-10-1 22:08 發表
如果冇錯應該K3開學後,學校有通告俾家長是否願意留校升小一。(我個女06年嗰陣係咁樣)

醒目開學勳章

計 k 2 成績...到學期完結嘅家長日...老師已經略略講左小朋友系咪有得留低讀小學... 到 k 3 嘅 9 月中...學校會有正式通知。

原帖由 debbywong0210 於 09-10-1 03:50 發表
請問知唔知K2幾時知升唔升到小學呀?幾時計成績呢?thx~

if we accept the P1 offer, do we need to quit for the Government's application?

Can we also apply for DSS or other private school?

原帖由 lokkamama 於 09-10-6 14:54 發表
if we accept the P1 offer, do we need to quit for the Government's application?

Can we also apply for DSS or other private school?

如果民生收左你就無得大抽獎.. 但你可以自己去考其他private school
大少奶

thanks for your reply, DhaMgc

原帖由 lokkamama 於 09-10-13 14:10 發表
thanks for your reply, DhaMgc

唔駛客氣﹗呵呵﹗
大少奶

請問點計k2成績? 是否計平時d功課? 有無其他評估活動/默書等等呢? 仲有, 請問K1的成績又是否計入去?

我都好想知, 佢地k2既成績係點計出來? 另外, 咁我想問民小收番, 仲可唔可以玩自己派位呢?

即係仲可以去考私小同直資? ..... 真的嗎?

原帖由 DhaMgc 於 09-10-13 09:28 發表

如果民生收左你就無得大抽獎.. 但你可以自己去考其他private schoo小同直資l
‹ 上一主題|下一主題