用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

ECA [複製鏈接]

何解選擇少了好多,唔通上山只學一樣嘢咩,真頭痛. 這樣下去,恐怕很少學生會參與.
   0    0    0    1
[img align=left]http://www.my-smileys.de/smileys2/4_17_10.gif[/img][/img][/quote]

My son want to join the magic course. Unfortunately they do not have it in this year, so disappoint!!!!!!

原帖由 15分 於 09-10-13 09:55 發表
何解選擇少了好多,唔通上山只學一樣嘢咩,真頭痛. 這樣下去,恐怕很少學生會參與.

嘩係荒山野嶺,家長點打發時間,呆坐??

有得呆坐都好,有吓望海的日子,只怕冇得留低,真係唔知點好,保良行大運.
得過字.
[img align=left]http://www.my-smileys.de/smileys2/4_17_10.gif[/img][/img][/quote]

點解少了咁多體育運動,係咪因為場地問題,下學期可改善嗎?

家長班我一直亦很支持的,希望學校於下學期可重新考慮啦,否則參與人數祇會買少見少喇。

場地??但點解連些只要有個班房就可以開班的,如圍棋,畫班,神經科學都冇呢 !!! 是否人地覺得馬騮山太遠唔來呢.真失望.

原帖由 15分 於 09-10-14 12:45 發表
場地??但點解連些只要有個班房就可以開班的,如圍棋,畫班,神經科學都冇呢 !!! 是否人地覺得馬騮山太遠唔來呢.真失望.

我都有啲失望. 有冇途徑同學校反映吓呢?

我想學校也沒有辨法的, 因為一來現在對導師來說是比較遠, 二來每個學期只有十課, 對家長﹑學生及導師都太少了。學生一年二十堂都學不到什麼, 又阻礙在外面學習的時間; 導師就只得那二十堂, 但要犧牲星期六黃金時來上課, 無課上的日子又唔可以接其他班教, 真正食之無味, 棄之可惜!

我想樂器班亦因此而流失了很好的導師, 幾位在外較有名氣的導師都走了, 真可惜!  在外面如要跟他們上課學費真係........

去年在聊天會中,校長已提及會減少興趣班種類,但想不到會減到如此地部。

校長的理由是??太多選擇...質素不好...唔夠Focus/Pro...但現在好似些項目適合女生多些,男生去邊好....

當時的說法是好像太過分散,有點像某某中心提供的興趣班課程一樣,寧願某些項目做得好些。

校長:
現在的項目實在太少了,就像某一種體育活動,亦祇能供某一兩級的學生參興,何解?就如現在四年級生就不能參與足球項目,他們是多麼的失望啊!希望妳能聽聽我們的聲音。若有家長將會競選今屆家教會成員,務請為我們代言。

原帖由 15分 於 09-10-15 10:50 發表
校長的理由是??太多選擇...質素不好...唔夠Focus/Pro...但現在好似些項目適合女生多些,男生去邊好....
‹ 上一主題|下一主題