用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 維多利亞(何文田)國際幼兒園 請問報平日的playgroup 要排幾耐?
go

請問報平日的playgroup 要排幾耐? [複製鏈接]

想問問有冇媽媽有經驗報playgroup 要排幾耐? 聽講星期六要排一年, 咁唔知平日又如何呢? 謝謝
   1    0    0    0

Yes, for saturday class, it takes a year for the waiting list.

take at least 9 months ga....

i filed my son's application (for weekday course, HG) when he was 5 months, and victoria called when he was 18 months. if u want to start 12 months, u have to file earlier, good luck

i filed the application when my son is 5 months.  he is now 18 months and we are still waiting

我排平日Playgroup, 排足18個月先有位.

阿早! 發表於 12-3-15 14:37
我排平日Playgroup, 排足18個月先有位.
how old is your baby by then as you had waited for 18 months for the spot! thanks?

如果真係要1歲入playgroup係咪可以未出世就報定?? 我個b 10月底先出世

回復 阿早! 的帖子

18 個月?  排得到嚟都超齡啦!  

回覆:ginnie717 的帖子

排平日上堂都要等超過一年!

ekhc 發表於 12-8-24 00:57
回復 阿早! 的帖子

18 個月?  排得到嚟都超齡啦!
我陀住的時候排架, 所以一歲多少少就有位。

阿早! 發表於 12-11-27 15:36
我陀住的時候排架, 所以一歲多少少就有位。
乜原來可以陀住的時候開始排架?!  乜唔駛出世紙咩?  遲哂lu.  阿女而家已經15個月啦, PN 班都 interview 啦!  :;pppp:   

我當年2010年, 何文田同康怡維記可以陀住排隊(而家唔知仲得唔得), 姓名出生日期相片等等可以後補。

康怡排得仲快過何文田, 但遠左D所以無去。

playgroup 係咪要父母其中一人陪住? 陀住的時候開始排架? 你幾多個月入紙?

今日打去問VICTORIA,佢話今年九月開始改咗要有出世紙先可以報讀。我本身都想宜家入定報名都唔得。想問實情是否真的這樣?

阿b未滿月就排何文田Sat班...早2日打去問下...佢話起碼等年半 ...

回覆:請問報平日的playgroup 要排幾耐?

係呀!我陀住3個月已經開始排,而家佢14個月都仲未排到,排咗成21個月都開始考PN喇,真係唔知想點!!!! 如果咁早排都排唔到,咁點先排到呢?

phillisky 發表於 12-12-26 04:02
係呀!我陀住3個月已經開始排,而家佢14個月都仲未排到,排咗成21個月都開始考PN喇,真係唔知想點!!!! 如果 ...
排平日? 有無不時打去問下排成點? 中間有無轉過CHOICE?如果本身排SAT, 再轉平日係由頭排過架。另外, 我果時隔一兩個月就打去問下, 可能佢怕我煩, 所以比位我。

我都係未生已經入定表,個女等到宜家差不多1歳喇!!都仲未有任何通知

回覆:請問報平日的playgroup 要排幾耐?

我排左2 年了都未有

‹ 上一主題|下一主題