用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) Any acceptance letter recieved? (Interview on 15/10)
go

Any acceptance letter recieved? (Interview on 15/10) [複製鏈接]

Any parent has received acceptance letter inthis batch?
   0    0    0    0

原帖由 Primary001 於 09-10-30 15:27 發表
Any parent has received acceptance letter inthis batch?

請問你問緊既係國際班定英文主流班?
我報既係英文主流班,
我係10月28日收到取錄信的~
係度祝大家既小朋友入到心儀既小學啦~

謝謝你.
我報的也是主流班.
只是快些收信,然後註冊,了結這小一入學的心事.
希望你的小朋友讀得開開心心啦! ^^
原帖由 軒蕎媽媽 於 09-10-30 18:18 發表

請問你問緊既係國際班定英文主流班?
我報既係英文主流班,
我係10月28日收到取錄信的~
係度祝大家既小朋友入到心儀既小學啦~

原帖由 Primary001 於 09-10-30 18:32 發表
謝謝你.
我報的也是主流班.
只是快些收信,然後註冊,了結這小一入學的心事.
希望你的小朋友讀得開開心心啦! ^^

請問你仲有冇去其他學校比留位$?
你的小朋友都係10-11年入讀小一嗎?

I've just received acceptance letter today (main stream)

原帖由 軒蕎媽媽 於 09-10-30 18:54 發表

請問你仲有冇去其他學校比留位$?
你的小朋友都係10-11年入讀小一嗎?

原帖由 leecandice 於 09-10-30 21:46 發表
I've just received acceptance letter today (main stream)

恭喜晒~

me too, interviewed on 15 Oct, received acceptance letter on 26 Oct.

原帖由 Georgette 於 09-10-31 00:47 發表
me too, interviewed on 15 Oct, received acceptance letter on 26 Oct.

都恭喜晒呀~
仲個小朋友好好好可愛呀!!!

我都收到信, 不過有人同我講祟真收生沒有deadline, 幾時apply都好大機會入到, 講得唔好聽即係係人都收!!!其實係咪真係這樣????有無人係真係唔成功考唔到????收到信既小朋友你地讀邊間幼稚園???我個仔讀st cat.

原帖由 WindyChow 於 09-11-1 23:20 發表
我都收到信, 不過有人同我講祟真收生沒有deadline, 幾時apply都好大機會入到, 講得唔好聽即係係人都收!!!其實係咪真係這樣????有無人係真係唔成功考唔到????收到信既小朋友你地讀邊間幼稚園???我個仔讀st cat. ...

我個仔仔讀又一村,
唔算係名校,
收到信好意外,
我亦知道好多讀名校既小朋友考到崇真~

唔怪得啦!我個小朋友讀屋邨學校喳

原帖由 tomyanma 於 09-11-2 18:17 發表
唔怪得啦!我個小朋友讀屋邨學校喳

讀屋邨學校又唔代表D咩既,
一樣會有機會考到好小學~
祝你既小朋友入到心儀既學校~

原帖由 軒蕎媽媽 於 09-11-2 22:02 發表

讀屋邨學校又唔代表D咩既,
一樣會有機會考到好小學~
祝你既小朋友入到心儀既學校~

首先多謝你的鼓勵 , 今天我的小朋友亦收到信了。

原帖由 WindyChow 於 09-11-1 23:20 發表
我都收到信, 不過有人同我講祟真收生沒有deadline, 幾時apply都好大機會入到, 講得唔好聽即係係人都收!!!其實係咪真係這樣????有無人係真係唔成功考唔到????收到信既小朋友你地讀邊間幼稚園???我個仔讀st cat. ...

我都好想知?似乎來者不拒,係唔係有錢讀就收?
我都未聽過有人考唔到,我知道學費都算貴,是否比得起錢都不會來自複雜的家庭??究竟面試時有冇選擇過,係比較好的質素才收呢?

原帖由 tomyanma 於 09-11-3 17:47 發表

首先多謝你的鼓勵 , 今天我的小朋友亦收到信了。

如果邏輯的來想野,有冇可能全部都收呢?你知唔知間學校小一有幾多班呢?要唔要得晒咁多人呢?

原帖由 tomyanma 於 09-11-4 16:09 發表

如果邏輯的來想野,有冇可能全部都收呢?你知唔知間學校小一有幾多班呢?要唔要得晒咁多人呢?

一班唔過30人,
一級得4班,
咁計最多只係收120人,
咁點會係咩人都收呢???
而且崇真既課程唔淺的,
咁即係你既小朋友都唔差先會收你既小朋友啦~
‹ 上一主題|下一主題